13 lip 2024

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE NABAVE UREĐAJA ZA SPRJEČAVANJE NASTANKA BIOOTPADA (OTPADA OD HRANE) U HOTELIMA (JP EU-3/2024)

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u hotelima (JP EU-3/2024).

Cilj Javnog poziva je doprinos provedbi aktivnosti poticanja sprječavanja nastanka otpada te primjeni reda prvenstva gospodarenja otpadom, kao i poticanja hotelskog sektora na primjenu prvog i najvažnijeg koraka u sprječavanju nastanka otpada, odnosno njegovu smanjenju na izvoru.

Prihvatljivi prijavitelji u smislu ovog Javnog poziva su javne ustanove koje upravljaju zaštićenim područjima i trgovačka društva.

Sredstva pomoći javnim ustanovama koje upravljaju zaštićenim područjima i subvencije trgovačkim društvima dodjeljuju se do najviše 20.000,00 EUR po prijavi u skladu s propisanim postotnim udjelom financiranja u Javnom pozivu.

Prihvatljivi i opravdani troškovi ovog Javnog poziva odnose se na nabavu novih uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane).

Svaki prijavitelj može dostaviti jednu prijavu za sufinanciranje nabave uređaja.

Rok za dostavu prijava na Javni poziv je do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava, ovisno o tome koji uvjet prije nastupi.

Više informacija o Javnom pozivu dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci