13 lip 2024

EUROPSKA URBANA INICIJATIVA PROVODI JAVNE KONZULTACIJE O PRIJEDLOZIMA AKCIJSKIH PLANOVA PARTNERSTVA ZA OZELENJIVANJE GRADOVA I PARTNERSTVA ZA ODRŽIVI TURIZAM

Europska urbana inicijativa (EUI) pokrenula je postupak javnih konzultacija vezano za dva dokumenta, prijedlog akcijskog plana koji definira aktivnosti unutar Partnerstva za ozelenjivanje gradova te prijedloga akcijskog plana koji definira aktivnosti unutar Partnerstva za održivi turizam.

Javne konzultacije provodit će se u periodu od 06. lipnja – 11. srpnja 2024. godine te se pozivaju svi zainteresirani dionici da dostave svoje primjedbe na prijedloge dokumenata unutar navedenog roka putem zadanog EU obrasca.

Partnerstvo za ozelenjivanje gradova (Partnerships on Greening Cities)
 
Akcijski plan Partnerstva za ozelenjivanje gradove (Greening Cities) predlaže pet ključnih aktivnosti usmjerenih na povećanje zelene infrastrukture u gradovima i regijama EU. Akcijski planovi se bave ključnim izazovima kao što su potreba za planiranjem temeljenim na dokazima, učinkovitom implementacijom, snažnim zakonodavstvom, odgovarajućim financiranjem i inovativnim financijskim instrumentima. Akcijski plan koji su razvili članovi Partnerstva za ozelenjivanje gradova podupire provedbu EU politika povezanu s ozelenjivanjem na lokalnoj razini kako bi se povećala urbana bioraznolikost, prilagodba klimatskim promjenama i poboljšala dobrobit građana.

Partnerstvo za održivi turizam (Partnerships on Sustainable Tourism)

Predložene aktivnosti imaju za cilj transformirati turistički krajolik, čineći ga otpornijim, uključivijim i ekološki svjesnijim. Akcijski plan je razvijen kroz opsežnu suradnju članova Partnerstva za održivi turizam, u okviru Urbane agende za EU. Akcijski plan sadrži šest ključnih akcija usmjerenih na rješavanje ključnih izazova s ​​kojima se danas suočava urbani turizam.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci