05 velj 2024

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA SUFINANCIRANJE SPORTSKIH PROGRAMA POTICANJA LOKALNOG SPORTA I SPORTSKIH NATJECANJA U 2024. GODINI

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2024. godini.

Financijska sredstva za provedbu Natječaja osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2024. godinu i projekcije za 2025. i 2026. u ukupnom iznosu od 3.446.909,00 EUR, po područjima i iznosima kako slijedi:

  • PP1 Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, planirana vrijednost iznosi 1.830.000,00 EUR;
  • PP2 Poticanje programa organiziranja natjecanja te sudjelovanja na istima na kojima sudjeluju samo sportaši iz Republike Hrvatske te odlazak sportaša na međunarodno natjecanje izvan Republike Hrvatske, planirana vrijednost iznosi 800.000,00 EUR;
  • PP3 Poticanje programa organiziranja međunarodnih sportskih natjecanja, planirana vrijednost iznosi 800.000,00 EUR.

Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će prihvatljive troškove programa najviše do 80% vrijednosti prijavljenog programa. Ostatak sredstava potrebnih za provedbu programa prijavitelji su dužni osigurati iz ostalih izvora.

Najmanji iznos sufinanciranja po programu koji prijavitelj može ugovoriti je 2.000,00 EUR, a najveći 18.000,00 EUR za programsko područje PP1 Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem i programsko područje PP2 Poticanje programa organiziranja natjecanja te sudjelovanja na istima na kojima sudjeluju samo sportaši iz Republike Hrvatske te odlazak sportaša na međunarodno natjecanje izvan Republike Hrvatske.

Za programsko područje PP3 Poticanje programa organiziranja međunarodnih sportskih natjecanja, najmanji iznos sufinanciranja po programu koji prijavitelj može ugovoriti je 10.000,00 EUR, a najveći 50.000,00 EUR.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe iz sustava sporta – udruga koja je osnovana sukladno Zakonu o udrugama („Narodne novine“, broj: 74/14, 70/17, 98/19 i 151/22) i Zakonu o sportu („Narodne novine“, broj: 141/22) te koja ispunjava sve uvjete Natječaja navedene u Uputama za prijavitelje.

Prijavitelj može poslati samo jednu prijavu na Natječaj i to za samo jedno programsko područje.

Prihvatljivi partneri mogu biti:

  • udruge iz sustava sporta upisane u Evidenciju pravnih osoba u sportu;
  • ustanove iz sustava sporta upisane u Evidenciju pravnih osoba u sportu;
  • odgojno – obrazovne ustanove (dječji vrtići, osnovne škole i srednje škole) upisane u sudski registar.

Prihvatljive aktivnosti su:

  • organiziranje programa bavljenje amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem;
  • organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na istima u Republici Hrvatskoj koja nisu međunarodnog karaktera;
  • organiziranje sudjelovanja sportaša na sportskim natjecanjima izvan Republike Hrvatske;
  • organiziranje međunarodnih sportskih natjecanja.

Natječaj je otvoren do 3. ožujka 2024. godine.

Prijavitelj se obvezno prijavljuje putem online prijave na sljedećoj poveznici: https://issobrasci.gov.hr/ .

Sva pitanja vezana uz Natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu e-pošte [email protected] najkasnije do 18. veljače 2024. godine.

Više informacija o natječaju dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci