05 velj 2024

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA SUFINANCIRANJE SPORTSKIH PROGRAMA OBUKE NEPLIVAČA „HRVATSKA PLIVA“ U 2024. GODINI

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2024. godini.

Cilj Natječaja je omogućiti što većem broju djece, mladih i ostalim članovima društva svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću koja će pridonijeti očuvanju i unaprjeđenju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje sportom na cijelom području Republike Hrvatske.

Sredstva za provedbu Natječaja osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2024. godinu i projekcije za 2025. i 2026. u ukupnome iznosu od 484.742,00 EUR. Najmanji iznos sufinanciranja po programu koji prijavitelj može ugovoriti je 2.000,00 EUR, a najveći 18.000,00 EUR.

Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će prihvatljive troškove programa najviše do 80% vrijednosti prijavljenog programa. Ostatak sredstava potrebnih za provedbu programa prijavitelji su dužni osigurati iz ostalih izvora.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe iz sustava sporta – udruga koja je osnovana sukladno Zakonu o udrugama („Narodne novine“, broj: 74/14, 70/17, 98/19 i 151/22) i Zakonu o sportu („Narodne novine“, broj: 141/22) te koja ispunjava sve uvjete Natječaja navedene u Uputama za prijavitelje.

Prijavitelj može poslati samo jednu prijavu na Natječaj.

Prihvatljivi partneri mogu biti:

  • udruge iz sustava športa upisane u Evidenciji pravnih osoba sportu;
  • ustanove iz sustava športa upisane u Evidenciji pravnih osoba sportu;
  • odgojno – obrazovne ustanove (dječji vrtići, osnovne škole i srednje škole) upisane u Sudski registar.

Prihvatljive aktivnosti su:

  • provedba sportskog programa obuke neplivača.

Prijavitelj se obvezno prijavljuje putem online prijave na sljedećoj poveznici: https://issobrasci.gov.hr/ .

Sva pitanja vezana uz Natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu e-pošte [email protected] najkasnije do 18. veljače 2024. godine.

 Natječaj je otvoren do 3. ožujka 2024. godine.

Više informacija o natječaju dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci