27 ruj 2023

ODRŽAN 2. SASTANAK LOKALNIH DIONIKA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA TOURBO – USMJERAVANJE MIKRO, MALIH I SREDNJIH PODUZETNIKA (MSP-ova) PREMA DIGITALNOJ I ZELENOJ TRANZICIJI U TURIZMU

Dana 27. rujna 2023. godine održan je 2. sastanak lokalnih dionika u okviru projekta TOURBO – Usmjeravanje mikro, malih i srednjih poduzetnika (MSP-ova) prema digitalnoj i zelenoj tranziciji u turizmu.

Na sastanku koji je organizirala Razvojna agencija PORA KKŽ, sudjelovali su predstavnici: TZ Koprivničko-križevačke županije, TZ Grada Koprivnice, TZ Grada Križevaca, TZ Grada Đurđevca, TZ Dravski Peski, Koprivničko-križevačke županije, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijske komore Koprivnica.

Glavni cilj projekta je umrežavanjem privatnog, javnog, civilnog i znanstveno-istraživačkog sektora identificirati i razmijeniti primjere dobre prakse projektnih partnera kako bi se doprinijelo digitalnoj i zelenoj tranziciji MSP-ova u turizmu te stvorio održiv i progresivan okvir za integraciju otpornog turističkog sektora u lokalne i regionalne politike.

Vodeći partner u projektu je Gospodarska komora za trgovinu, industriju i plovidbu u Sevilli iz Španjolske, a u projektu uz vodećeg partnera sudjeluje još 7 projektnih partnera iz 7 europskih država: Laponsko sveučilište za primijenjene znanosti iz Finske, Trgovačka i industrijska komora Vratsa iz Bugarske, Regija Marche iz Italije, Regija Sjeverni Egej iz Grčke, Tvrtka za turistički marketing i događanja „Doživite Bremerhaven“ iz Njemačke, Vijeće okruga Donegal Irska i  Razvojna agencija PORA KKŽ iz Hrvatske.

Na početku sastanka, voditeljica Odjela za gospodarstvo i ruralni razvoj, Marina Šandor Krznarić srdačno je pozdravila sve prisutne i napravila kratak pregled dosadašnjeg tijeka projekta.

Nakon toga predstavljene su nadolazeće aktivnosti u projektu a to je studijsko putovanje u Hrvatsku, prikupljanje primjera dobre prakse u turizmu na temu: „Integracija modela četverostruke spirale (suradnje javnog, privatnog, znanstvenog-istraživačkog i civilnog sektora) u poticanju inovacija i konkurentnosti poduzetnika u sektoru turizma s naglaskom na digitalnu i zelenu tranziciju” kao i komunikacijske aktivnosti s lokalnim dionicima u projektu.

Na kraju je uslijedila kratka rasprava o primjerima dobre prakse u sektoru turizma na području Koprivničko-križevačke županije.

Projekt TOURBO odobren je u okviru 1. Poziva Interreg Europe Programa 2021.-2027. ukupne vrijednosti 1,9 milijuna EUR čija provedba traje od 01. ožujka 2023. godine do 28. veljače 2027. godine.

 

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci