22 ruj 2023

OTVOREN POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA AKTIVNOSTI NACIONALNE MREŽE ZAJEDNIČKE POLJOPRIVREDNE POLITIKE ZA 2023. GODINU

Na temelju Pravilnika o Nacionalnoj mreži zajedničke poljoprivredne politike raspisan je Poziv za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi Višegodišnjeg indikativnog akcijskog plana Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike, godišnjeg provedbenog akcijskog plana Mreže za 2023. godinu koje će se sufinancirati sredstvima Mjere 20 »Tehnička pomoć« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Svrha Poziva je provedba aktivnosti iz Višegodišnjeg indikativnog akcijskog plana Mreže, godišnjeg provedbenog akcijskog plana Mreže za 2023. godinu, odnosno ostvarivanje ciljeva Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike.

 Ciljevi umrežavanja su:

  • povećanje sudjelovanje svih relevantnih dionika u provedbi strateških planova u okviru ZPP-a i, ako je to relevantno, u njihovu osmišljavanju;
  • praćenje UT u provedbi SPZPP  i prijelazu na model ostvarivanja politika koji se temelji na uspješnosti;
  • doprinos poboljšanju kvalitete provedbe SP ZPP-a;
  • doprinos informiranju javnosti i potencijalnih korisnika o ZPP-u i mogućnostima financiranja;
  • poticati inovacije u poljoprivredi i ruralnom razvoju te podupirati izravno uzajamno učenje i uključivanje svih dionika u proces razmjene i stjecanja znanja te interakciju tih dionika;
  • doprinos kapacitetima i aktivnostima za praćenje i evaluaciju;
  • doprinos širenju rezultata strateških planova u okviru ZPP-a.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava u ovom Pozivu iznosi 300.000,00 EUR.

Tijekom trajanja Poziva prijavitelji će moći postavljati pitanja isključivo elektroničkim putem kroz sustav pitanja i odgovora na mrežnoj stranici Ministarstva poljoprivrede.

Prijave se mogu podnositi od 28. rujna 2023. u 12 sati do 28. listopada 2023. u 12 sati.

Više informacija o prijavama dostupno je OVDJE.

 

OTVORENA MOGUĆNOST POSTAVLJANJA PITANJA ZA POZIV MREŽE ZA 2023. GODINU

Od 28. rujna 2023. godine moguće je postaviti pitanja vezana uz provedbu Poziva Mreže u 2023. godini, a pitanja se postavljaju isključivo putem sustava Pitanja i odgovora  OVDJE.

Pitanja i odgovori bit će javno dostupni, a prijavitelje molimo da prije postavljanja pitanja pogledaju je li isto ili slično pitanje već postavljeno/odgovoreno.

Postupak postavljanja pitanja je sljedeći: 

Na mrežnoj stranici Ministarstva https://pitanja.mps.hr/pitanje potrebno je popuniti podatke označene zvjezdicom te u padajućem izborniku odabrati kategoriju (Nacionalna mreža ZPP) i podkategoriju (Poziv za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže ZPP-a za 2023. godinu).

Odgovor na postavljeno pitanje prijavitelji će zaprimiti e-mailom, a isto tako moguće je pretražiti odgovore na mrežnoj stranici  https://pitanja.mps.hr/odgovori.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci