21 ruj 2023

ODRŽANA EDUKATIVNA TRIBINA I ŠETNJA POVODOM EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI

Koprivničko-križevačka županija i Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u suradnji s centrom Europe Direct Koprivničko-križevačke županije, u sklopu EU projekta „Zdravi, aktivni i online” danas su povodom Europskog tjedna mobilnosti organizirali edukativnu tribinu i šetnju ulicama Koprivnice.

Sudionici su se okupili u prostoru Centra kompetentnosti KKŽ gdje su predstavljene informacije o važnosti tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti, podijeljeni su promotivni materijali, organizirana je i nagradna tombola, a za sve su bili osigurani i zdravi obroci koje su pripremili vrijedni učenici Obrtničke škole Koprivnica. Podršku su sudjelovanjem pružili i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica po ovlaštenju župana za zdravstveno-socijalne djelatnosti Ana Mušlek, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ Draženka Vadla sa suradnicama, ravnatelji Obrtničke škole i Srednje škole Koprivnica Zlatko Martić i Mario Latin, profesori škola te predstavnici PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ.

Nakon druženja u prostoru CEKOM-a sudionici, učenici Obrtničke i Srednje škole su se u pratnji profesora uputili u šetnju ulicama Koprivnice kako bi svojim primjerom pokazali kolika je važnost kretanja u današnjem vremenu koje je obilježeno sjedilačkim načinom života i nezdravim navikama.

Spomenimo kako je projektom „Zdravi, aktivni i online“ sredstvima Europskog socijalnog fonda za realizaciju aktivnosti osigurano 32 tisuće eura  (239.299,82 kuna). Projektom se nastoji  doprinijeti povećanju znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Koprivničko-križevačke županije. Aktivnosti su započele 25. svibnja 2022. godine i trajat će do 25. studenog 2023. godine, a one uključuju promociju zdravih navika i zdravlja kroz online edukacije djece i učenika 3. i 5. razreda u  osnovnim školama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija te edukativne tribine za širu javnost.

Dodajmo na kraju kako Razvojna agencija PORA KKŽ pruža stručnu pomoć u provedbi ovog projekta u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

 

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci