08 ruj 2023

AGENCIJA ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU – POZIV NA OBVEZNU IZOBRAZBU POLJOPRIVREDNIKA – KORISNIKA POTPORE ZA EKO SHEME, PROIZVODNO VEZANA PLAĆANJA (PVP), IAKS MJERE I MLADE POLJOPRIVREDNIKE IZ STRATEŠKOG PLANA ZPP RH 2023. – 2027.

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava sva poljoprivredna gospodarstva koja su prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2023. godini zatražili plaćanje za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike da su preuzeli i obvezu pohađanja izobrazbe.

Sukladno odredbama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu (NN 25/23, 52/23 i 56/23) jedan od uvjeta za ostvarenje potpore je dokaz o završenoj izobrazbi.

Korisnici plaćanja za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP) i IAKS mjere obvezni su svake godine završiti izobrazbu ili koristiti individualno savjetovanje ili sudjelovati u demonstracijskoj aktivnosti u trajanju od najmanje 6 sati.

Izobrazbe, individualna savjetovanja i demonstracijske aktivnosti koje obavljaju javni i privatni savjetnici za korisnike su besplatne.

Više informacija dostupno je OVDJE. 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci