22 velj 2023

OBJAVLJEN JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU SREDSTAVA ZA PROJEKTE UDRUŽENIH TURISTIČKIH ZAJEDNICA U 2023. GODINI IZ FONDA ZA UDRUŽENE TURISTIČKE ZAJEDNICE

Hrvatska turistička zajednica objavila je Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte udruženih turističkih zajednica u 2023. godini iz Fonda za udružene turističke zajednice.

Predmet Javnog natječaja je dodjela bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda za udružene turističke zajednice za projekte udruženih turističkih zajednica u 2023.

Korisnici sredstava su:

  • Lokalne i regionalne turističke zajednice koje su osnovane kao organizacije lokalnog destinacijskog menadžmenta za područje više jedinica lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave i koje su upisane u Upisnik turističkih zajednica;
  • Lokalne i regionalne turističke zajednice koje su osnovane kao organizacije lokalnog ili regionalnog destinacijskog menadžmenta i koje su sporazumom udružene međusobno ili s jedinicama lokalne samouprave za područje kojih nije osnovana turistička zajednica.

Sredstva su namijenjena za:

  • Projekte lokalnih i regionalnih turističkih zajednica koje su osnovane kao organizacije lokalnog destinacijskog menadžmenta za područje više jedinica lokalne, odnosno, područne (regionalne) samouprave i koje su upisane u Upisnik turističkih zajednica;
    1. Za projekte istraživanja i strateškog planiranja;
    2. Za projekte razvoja turističkog proizvoda;
    3. Za projekte komunikacije i oglašavanja;
    4. Za projekte destinacijskog menadžmenta;
    5. Za projekte koji se realiziraju sredstvima iz EU.
  • Projekte lokalnih i regionalnih turističkih zajednica koje su osnovane kao organizacije lokalnog ili regionalnog destinacijskog menadžmenta i koje su sporazumom udružene međusobno ili s jedinicama lokalne samouprave za područje kojih nije osnovana turistička zajednica, sredstva mogu koristiti isključivo za financiranje projekata utvrđenih sporazumom o udruživanju.

Ukupan iznos raspoloživih sredstva za 2023. godinu iznosi 2.858,047,00 eura. Minimalna vrijednost projekta je 4.000,00 eura. Iznos odobrenih sredstava po pojedinom projektu u jednoj godini može iznositi najviše do 80% ukupnih opravdanih/prihvatljivih sredstava.

Rok za podnošenje zahtjeva je 20. ožujka 2023. godine do 23:59 sati.

Više informacija o Javnom natječaju dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci