21 pro 2022

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „SALIKS – SPASILAČKA AKCIJA U LEGRADU I KREATIVNO STVARANJE“

Logo projekta Uz PORU po potporu

Provedba projekta „SALIKS – spasilačka akcija u Legradu i kreativno stvaranje“ službeno je obilježena Početnom konferencijom koja je održana 21. prosinca 2022. u Vatrogasnom domu Legrad.

Nositelj projekta „SALIKS – spasilačka akcija u Legradu i kreativno stvaranje“ je Dobrovoljno vatrogasno društvo Legrad dok su projektni partneri Općina Legrad i Kulturno umjetničko društvo „Zrin“ Legrad. Projekt ukupne vrijednosti 316.701,83 kuna provodi se od 27. srpnja ove godine, a trajat će 12 mjeseci odnosno do 27. srpnja 2023. godine.

Uz predstavnike nositelja projekta Dobrovoljnog vatrogasnog društva Legrad i projektnih partnera Općine Legrad te Kulturno umjetničkog društva „Zrin“ Legrad, konferenciji su prisustvovali i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić.

Tom prilikom je zamjenik Ljubić koji je ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije istaknuo kako su prethodne godine bile vrlo izazovne vezano uz elementarne nepogode te kako se samo zajedničkom suradnjom i dobro opremljenim i educiranim ljudima može pravovremeno i uspješno odgovoriti na takve krizne situacije čemu će doprinijeti i ovaj projekt.

Ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić također je naglasila važnost suradnje svih relevantnih dionika prilikom pripreme ovog projekta te je navela kako je svaki projekt važna karika u povlačenju bespovratnih sredstava iz EU fondova za razvoj Koprivničko-križevačke županije.

Sudionicima konferencije se u ime nositelja projekta obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Legrad Vladimir Piškor koji je ukratko predstavio projekt, u ime projektnog partnera Općine Legrad načelnik Ivan Sabolić koji je naveo kako je upravo ova kombinacija projektnih partnera najbolja za uspješnu provedbu projekta te u ime projektnog partnera KUD „Zrin“ Legrad Suzana Dimač koja je naglasila važnost ovog projekta za njihovu udrugu. Voditeljica projekta Jelena Maljak kratkom prezentacijom upoznala je sudionike s provedenim aktivnostima projekta kao i onim planiranima.

Projektom će se provesti aktivnosti održavanja online izobrazbe za predstavnike OCD-a i Općine Legrad na temu financijskog upravljanja, izobrazbe na temu spašavanja na vodi i zaštite od poplava, korištenja komunikacijske opreme na intervencijama zaštite od poplava te vođenje i zapovijedanje za vatrogasne zapovjednike u svrhu razvoja bržeg i inovativnijeg načina kriznog volontiranja. Nadalje, projektom će se provesti aktivnosti održavanja male građanske akcije – spasilačke akcije na rijeci Dravi nakon provedenih gore navedenih izobrazba, organizacija radionice pletenja šibe i volonterska sadnja vrbe uz rijeku Dravu kao i izrada online digitalnog priručnika na temu psihosocijalna pomoć žrtvama prirodnih katastrofa i upravljanje u kriznim situacijama.

Razvojna agencija PORA KKŽ pruža stručnu pomoć u provedbi ovog projekta u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci