02 pro 2022

NAKON DVIJE GODINE PROVEDBE PROJEKT “NOVI POČETAK” ULAZI U ZAVRŠNU FAZU

U prostorima Koprivničko-križevačke županije danas je održan sastanak projektnog tima projekta Novi početak kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Centra za socijalnu skrb Križevci i PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Kako su već prošle dvije godine od početka projekta, članovi tima analizirali su dosadašnje aktivnosti te dogovorili provedbu projekta u preostalim mjesecima. Financijski najveća aktivnost, koja je uspješno završena, bila je rekonstrukcija prostora u kojima će sigurna kuća biti smještena. Prostori su predani na upravljanje udruzi HERA u rujnu te je Županiji već uplaćena nadoknada od preko 4 milijuna kuna, kolika je bila vrijednost radova. U tijeku je nabava opreme, a prva useljenja korisnika očekuju se početkom sljedeće godine.

U sklopu projekta nastavljaju se radionice i usavršavanja stručnjaka koji rade sa žrtvama nasilja te se financiraju troškovi namirnica i privremenih prostora sigurne kuće. Ostale projektne aktivnosti također se odvijaju planiranom dinamikom, a na sastanku se razgovaralo i o potrebnim realizacijama unutar proračuna projekta.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci