24 ruj 2022

U ĐURĐEVCU ODRŽANA JAVNA AKCIJA U SKLOPU KAMPANJE „ZA NASILJE NEMA OPRAVDANJA“

Javnom akcijom u sklopu kampanje „Za nasilje nema opravdanja“, a koja je dio aktivnosti projekta Novi početak, kojeg provodi Koprivničko-križevačka županija u partnerstvu sa Udrugom “HERA“ Križevci i Centrom za socijalnu skrb Križevci, danas je u Đurđevcu obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Podršku ovoj važnoj akciji dali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, sudac Općinskog suda Koprivnica i voditelj Stalne službe u Đurđevcu Dario Kuzmić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ Verica Rupčić,  predsjednica Udruge HERA Marina Švagelj Jažić i predsjednica Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Koprivničko-križevačke županije Maja Gregurović sa suradnicama.

Nacionalni dan obilježava se u spomen na 22. rujan 1999. kada su na zagrebačkom općinskom sudu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja.
Javna kampanja usmjerena je podizanju svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja u obitelji, jedna je od projektnih aktivnosti kojima se želi skrenuti pažnja na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te negativne posljedice obiteljskog nasilja.

Projektom Novi početak je kroz sredstva Europskog socijalnog fonda osigurano 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. Korisnik projekta je Koprivničko-križevačka županija, dok su projektni partneri Udruga “HERA“ Križevci i Centar za socijalnu skrb Križevci. Stručnu pomoć u provedbi projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija 

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci