23 ruj 2022

JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA UGRADNJU FOTONAPONSKIH ELEKTRANA U SEKTORU VODNIH USLUGA (ENU-8/22)

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje projektne dokumentacije za ugradnju fotonaponskih elektrana u sektoru vodnih usluga (EnU-8/22).

Cilj Javnog poziva je povećanje proizvodnje energije i udjela obnovljivih izvora energije u ukupnoj potrošnji energije te posljedično smanjenje emisije stakleničkih plinova.

Prihvatljivi prijavitelji su javni isporučitelji vodnih usluga.

Ukupni raspoloživi iznos sredstava po ovom Javnom pozivu iznosi 10.000.000,00 kn.

Bespovratna sredstva po ovom Javnom pozivu dodjeljuju se putem sredstava pomoći, pri čemu Korisnik može ostvariti sufinanciranje za provedbu Projekta kako slijedi:

  • do 80% opravdanih troškova za lokacije na područjima posebne državne skrbi i prvoj skupini otoka,
  • do 60% opravdanih troškova za lokacije na brdsko-planinskim područjima i drugoj skupini otoka,
  • do 40% opravdanih troškova za lokacije na ostalim područjima Republike Hrvatske.

Opravdani troškovi po ovom Javnom pozivu su isključivo troškovi izrade projektno-tehničke dokumentacije – glavnog projekta ili druge dokumentacije čija je izrada obvezna sukladno Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima, nastali kod Korisnika nakon objave Javnog poziva. Iznimno, trošak izrade glavnog projekta je prihvatljiv ukoliko je nastao prije objave Javnog poziva, ali ne ranije od 24. rujna 2020. godine.

Podnošenje prijava na Javni poziv započinje 18. listopada 2022. godine od 9 sati, a rok za dostavu prijava je do isteka kalendarske godine.

Više informacija o Javnom pozivu možete pronaći OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci