29 kol 2019

ODRŽAN SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“

Danas je u prostorima Koprivničko-križevačke županije održan sastanak projektnih partnera u okviru provedbe projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije kao nositelja projekta,  predstavnici partnera u projektu Centra za mlade Križevci i Razvojne agencije PORE KKŽ kao koordinatora izrade Razvojnog programa za mlade Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine i vanjskog suradnika.

Voditeljica projekta podnijela je izvještaj o realiziranim aktivnostima u projektu. Do sada je provedeno istraživanje o potrebama, problemima i potencijalima mladih u Koprivničko-križevačkoj županiji, održane su tri prezentacije za završne razrede učenika na temu volonterstva te jačanje uloge mladih u društvu i demokratskog društva, održana su dva sastanka projektnog tima te je izrađen Izvještaj o napretku projekta.

Zatim se razgovaralo o planu provedbe budućih aktivnosti. U sljedećem razdoblju planirana je provedba aktivnosti direktnog rada s mladima kroz održavanje četiri tribine u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu vezanih uz problematiku mladih u županiji, nastavak provedbe volonterskih aktivnosti te izrade Razvojnog programa za mlade Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Razvojna agencija PORA KKŽ do sada je održala tri sastanka Radne skupine, a sljedeći, četvrti po redu na temu ciljeva i mjera planiran je za početak rujna 2019. godine.

Opći cilj projekta je osnažiti Savjet mladih Koprivničko-križevačke županije i udruge za mlade. Specifični cilj projekta je potaknuti mlade za preuzimanje i provedbu uloge aktivnog građanina u društvu te poboljšati kvalitetu života mladih u Koprivničko-križevačkoj županiji izradom Razvojnog programa za mlade.

Projekt je odobren u okviru Poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2018. godinu. Vrijednost projekta iznosi 98.046,48 kuna, od čega 61.000,00 kuna sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci