09 ruj 2019

NASTAVLJAJU SE AKTIVNOSTI NA IZRADI RAZVOJNOG PROGRAMA ZA MLADE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 09. rujna 2019. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održan je četvrti po redu sastanak Radne skupine za izradu i izvještavanje o provedbi Razvojnog programa za mlade Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Na početku sastanka prezentirani su ciljevi i mjere Razvojnog programa za mlade nakon čega je uslijedila konstruktivna rasprava. Predložena su tri cilja i 16 mjera čija je svrha poboljšanje kvalitete života mladih na području Koprivničko-križevačke županije.

Nakon prezentacije razgovaralo se o planu aktivnosti u narednom razdoblju. Očitovanja na Nacrt definiranih ciljeva i mjera članovi Radne skupine dostavit će u Razvojnu agenciju PORU KKŽ, a sljedeći sastanak Radne skupine na temu Akcijskog plana provedbe Razvojnog programa za mlade planiran je za 24. rujna 2019. godine.

Razvojni program za mlade izrađuje se u okviru provedbe projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“ odobrenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru Otvorenog poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2018. godinu. Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, a projektni partner Centar za mlade Križevci.

Članovi Radne skupine su predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Razvojne agencije PORE KKŽ koja je i Koordinator izrade Razvojnog programa za mlade, predstavnici Centra za mlade Križevci, Policijske uprave Koprivničko-križevačke, ravnatelji srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Centra za socijalnu skrb Koprivnica, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Savjeta za razvoj civilnog društva Koprivničko-križevačke županije, Savjeta za zdravlje Koprivničko-križevačke županije i Muzeja grada Koprivnice.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci