23 sij 2019

RAZVOJNA AGENCIJA PORA KKŽ NA POČETNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA SAVJETA MLADIH

 

Danas je u prostorima Koprivničko-križevačke županije održana početna konferencija projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“. Prijavitelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, Centar za mlade Križevci je partner na projektu, a PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije je vanjski suradnik na projektu.

Projekt je odobren u okviru Otvorenog poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2018. godinu, a koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U okviru projekta Savjet mladih Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Radnom grupom za izradu i praćenje provedbe Programa, Koprivničko-križevačkom županijom, Centrom za mlade Križevci i Razvojnom agencijom POROM KKŽ izradit će Razvojni program za mlade od 2021. – 2027. godine, a u proces će biti uključeni i građani.

Ciljevi projekta su utvrditi osnovne potrebe mladih u županiji, razvojni program za mlade kroz razne grupe, jačanje uloge udruga mladih za mlade i podizanje svijesti mladih u njihovoj ulozi. Projekt će ujedno doprinijeti jačanje suradnje kroz kontinuiranu provedbu Razvojnog programa za mlade te će se dalje razvijati kvalitetne aktivnosti usmjerene mladima, a rezultati koji se očekuju po završetku provedbe su tematske radionice, tribine za mlade, promicanje volonterstva te prezentacije po srednjim školama o mogućnostima doprinosa Razvojnom planu.

Vrijednost projekta je 98.046,48 kuna, a Ministarstvo ga sufinancira iznosom od 60.000,00 kuna.

Razvojna agencija PORA KKŽ sukladno javnim ovlastima kao regionalni koordinator za Koprivničko-križevačku županiju pružila je tehničku pomoć u pripremi navedenog projekta, a koordinirati će i izradu Razvojnog programa za mlade od 2021. – 2027. Godine.

Ispred Razvojne agencije PORE KKŽ na konferenciji je voditeljica Odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj dr.sc. Tihana Kraljić naglasila da mladi moraju biti svjesni svoje važnosti za razvoj županije, da moraju biti proaktivni, pokazati volju, želju i energiju kako bi postali aktivni čimbenici i sudjelovali u razvojnim procesima.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci