22 svi

OBJAVLJEN POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „INOVACIJSKI VAUČERI ZA MSP-OVE“

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Inovacijski vaučeri za MSP-ove“, referentne oznake KK.03.2.2.03. Ovim Pozivom poduzetnicima će se dodjeljivati potpora u obliku vaučera za pružanje stručne podrške od strane znanstveno-istraživačkih organizacija u vidu ugovornog pružanja usluga MSP-ovima za troškove testiranja, ispitivanja, demonstracijskih aktivnosti, kao i korištenja stručnih tehničkih znanja za potrebe inovativnih procesa i komercijalizacije inovacija.

Predmet Poziva je jačanje kapaciteta MSP-ova za istraživanje, razvoj i inovacije kroz suradnju sa znanstveno-istraživačkim organizacijama u svrhu razvoja novih proizvoda, usluga ili procesa, a s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne ili fizičke osobe koje su mikro, mali ili srednji poduzetnici sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća na način utvrđen u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe 651/2014.

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva su aktivnosti namijenjene inovacijama koje trebaju rezultirati proizvodima, uslugama ili procesima koje su novost u ponudi poduzeća i/ili novost na tržištu, a to su:

  • testiranje proizvoda, usluge ili procesa,
  • ispitivanje proizvoda, usluge ili procesa,
  • demonstracijske aktivnosti,
  • stručna i tehnička znanja u svrhu razvoja proizvoda, usluga i procesa.

Najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 75.000,00 kuna, a najniži iznos bespovratnih sredstava iznosi 10.000,00 kuna. Ukupan iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru Poziva iznosi 50.000.000,00 kuna.

Prijave se zaprimaju od 21. lipnja 2018. godine putem sustava eFondovi.

Dodatne informacije o Pozivu i natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci

Veličina teksta
Kontrast