22 svi 2018

OBJAVLJEN POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „IZGRADNJA I OPREMANJE PROIZVODNIH KAPACITETA MSP“

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“, referentne oznake KK.03.2.1.15. Riječ je o novom Pozivu, otvorenom nakon otkazivanja prethodnog Poziva referentne oznake KK.03.2.1.10. Poziv je u skladu sa Strategijom razvoja poduzetništva u Republici Hrvatskoj 2013. – 2020., koja ima za cilj ojačati konkurentnost malog gospodarstva u Republici Hrvatskoj stvaranjem i proširenjem kapaciteta za razvoj procesa, roba i usluga, održavanjem i povećanjem zaposlenosti, dodane vrijednosti, prodaje na inozemnim tržištima i usvajanjem novih rješenja i tehnologija.

Predmet Poziva je poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti MSP-a koji djeluju u identificiranim prihvatljivim djelatnostima poticanjem ulaganja u kapacitete MSP, kroz početna ulaganja u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica.

Cilj Poziva je jačanje regionalne konkurentnosti MSP-a kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije. Poticanjem aktivnosti koje stvaraju dodatnu vrijednost i učinkovitim pozicioniranjem malog i srednjeg poduzetništva u globalnim lancima vrijednosti omogućit će se razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne ili fizičke osobe koje su mikro, malo ili srednje poduzeće sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća na način utvrđen u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe 651/2014, a registrirane su u sektorima:

  • C Prerađivačka industrija,
  • J Informacije i komunikacije.

Prihvatljive aktivnosti su:

  • ulaganje u materijalnu i nematerijalnu imovinu,
  • savjetodavne usluge koje pružaju vanjski konzultanti,
  • sudjelovanje na sajmovima,
  • usavršavanje,
  • priprema Prijavnog obrasca, investicijske studije s proračunom projekta,
  • uvođenje grijanja i hlađenja,
  • promidžba i vidljivost.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 200.000.000,00 kn. Minimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 500.000,00 kn, dok maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 15.000.000,00 kn.

Prijave na Poziv zaprimaju se od 05. lipnja 2018. godine.

Dodatne informacije o Pozivu i natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci