15 svi 2018

GRAD ĐURĐEVAC U SURADNJI S „POROM“ KKŽ PRIPREMIO PROJEKTNI PRIJEDLOG „KUĆA OSMIJEHA“

jacanje kapaciteta logo 214x153

Grad Đurđevac je u suradnji s „POROM“ KKŽ pripremio i prijavio projektni prijedlog „Kuća osmijeha“. Projektni prijedlog prijavljen je na natječaj „Širenje mreže socijalnih usluga-faza I“ koji je objavljen u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, a sredstva za financiranje predviđena su iz Europskog socijalnog fonda.

Projektni prijedlog „Kuća osmijeha“ usmjeren je na pomoć i podršku djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji se nalaze u sustavu udomiteljstva, kao i udomiteljima. Projektom će se opremiti objekt u kojem će biti smješteni mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon navršenih 18 godina izlaze iz sustava udomiteljstva. Također će se navedenoj ciljanoj skupini pružiti potrebna stručna pomoć, savjetovanje i podrška vezano uz problematiku udomiteljstva.

Prijavitelj je Grad Đurđevac, a projektni partneri su Udruga udomitelja za djecu “Osmijeh” i Centar za socijalnu skrb Đurđevac. Projekt je vrijedan nešto više od 1,2 milijuna kuna.

Stručna i savjetodavna podrška „PORE“ KKŽ kod pripreme ovog projektnog prijedloga osigurana je kroz projekt „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u KKŽ“.

IMG b5d620870b44b0122f8e082d8eeacf6e V

 

 

 

 

logos 1

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci