17 svi 2018

NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI PREDSTAVLJENI NOVI EU PROJEKTI VRIJEDNI GOTOVO 2,7 MILIJUNA KUNA

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije, 17. svibnja 2018. održana je konferencija za medije na temu odobrenih sredstava u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“. Konferencija je održana nastavno na svečano potpisivanje i uručivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte odobrene u okviru navedenog Poziva koje je održano u ponedjeljak, 14. svibnja 2018., u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Ugovore su uručili ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar. U ime „PORE“ KKŽ kao Tehničkog tajništva za Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije ugovor vrijedan gotovo 2 milijuna kuna potpisala je ravnateljica Melita Birčić.

Konferenciju za medije otvorio je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je iskazao zadovoljstvo što se u Koprivničko-križevačkoj županiji provode projekti koji su usmjereni na jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama tržišta rada. Zatim se okupljenima obratila ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić koja je predstavila projekt „Partnerstvo za sve 2“ koji je rezultat dosadašnjeg rada Lokalnog partnerstva za zapošljavanje KKŽ. Projekt je vrijedan gotovo 2 milijuna kuna, a udio sufinanciranja projekta od strane EU je 99,1%. Opći cilj projekta je doprinjeti zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena i mladih do 29 godina na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije kroz provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za zapošljavanje. Prijavitelj projekta je „PORA“ KKŽ, a projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, HZZ Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Koprivnički poduzetnik d.o.o.

U ime HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije prisutnima se obratio tajnik Božo Barać koji je najavio projekt „Želim biti majstor“ za koji je Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije odobreno više od 700 tisuća kuna. Zahvalio je projektnim partnerima „PORI“ KKŽ, Obrtničkom učilištu POUKA, Obrtničkoj školi Koprivnica, Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci i Strukovnoj školi Đurđevac koji su se uključili u projekt čiji je cilj doprinjeti zapošljivosti nezaposlenih osoba i učenika na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije.

Na konferenciji su prisustvovali i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, Melita Ivančić, pročelnica Službe ureda župana te ispred projektnih partnera Vesna Kuterovac, v.d. predstojnice HZZ Područnog ureda Križevci, Renata Lohajner, viša stručna suradnica iz HGK Županijske komore Koprivnica, Martina Golčić, direktorica Koprivničkog poduzetnika d.o.o., Gordana Juran-Ratković, ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci, Darko Špoljar, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac te Jasmina Sinovec, ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA.

 

1 partnerstvo za sve 22 partnerstvo za sve 23 partnerstvo za sve 24 partnerstvo za sve 2

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci