26 sij 2018

ODRŽAN INFO DAN O POZIVU „KULTURA U CENTRU – POTPORA RAZVOJU JAVNO-CIVILNOG PARNTERSTVA U KULTURI“

jacanje kapaciteta logo 214x153

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Kulturnog vijeća Koprivničko-križevačke županije i „PORE“ KKŽ, a u suradnji s Ministarstvom kulture, dana 25. siječnja 2018. godine u Koprivnici održan je Info dan o pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“.

Info dan je održan u prostorima „PORE“ KKŽ u okviru provedbe projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u KKŽ“, a prisustvovalo mu je 40-ak sudionika, predstavnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, ustanova u kulturi i organizacija civilnog društva.

Svim prisutnima se na početku Info dana obratio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, koji je izrazio zadovoljstvo velikim odazivom potencijalnih prijavitelja i partnera na ovaj poziv te naglasio kako su udruge s područja Koprivničko-križevačke županije vrlo aktivne i zainteresirane za prijavu na EU natječaje, a sve s ciljem daljnjeg razvoja njihovih programa i aktivnosti. Ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić pozvala je sve prisutne da se obrate u „PORU“ KKŽ i koriste savjetodavnu i stručnu pomoć u pripremi projekata za prijavu na EU natječaje.

Prezentaciju otvorenog poziva održale su predstavnice Ministarstva kulture; voditeljica odjela za pripremu i provedbu programa i projekata Europske unije Iva Marić i viša stručna savjetnica u sektoru za programe i projekte EU Maja Perucci. Tijekom prezentacije predstavljeni su svi uvjeti prijave na navedeni otvoreni poziv (prihvatljivi prijavitelji i partneri, prihvatljive aktivnosti i troškovi) te su nakon prezentacije svi prisutni imali mogućnost postavljanja pitanja vezanih uz pripremu projekata.

Poziv „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“ je objavilo Ministarstvo kulture u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., a rok za dostavu projektnih prijedloga je 28. veljače 2018. godine.

 

logos 1

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci