20 stu 2017

„PORA“ KKŽ ODRŽALA EDUKACIJU NA TEMU „FINANCIJSKO UPRAVLJANJE EU PROJEKTIMA“ ZA PREDSTAVNIKE JLP(R)S-A U OKVIRU PROJEKTA „JAČANJE KAPACITETA DIONIKA REGIONALNOG RAZVOJA ZA APSORPCIJU EU SREDSTAVA U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI“

jacanje kapaciteta logo 214x153

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja održala je 20. studenoga 2017. godine edukaciju na temu „Financijsko upravljanje EU projektima“ za predstavnike JLP(R)S-a i drugih s područja Koprivničko-križevačke županije, u okviru projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji, a prisustvovalo je dvadesetak predstavnika JLP(R)S-a.

Opći cilj projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“ sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj je doprinijeti jačanju kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Edukacija je održana u suradnji s Hrvatskom zajednicom računovođa i financija i slijedećim predavačima: mr. sc. Miljenka Cutvarić, urednica i savjetnica HZRIFD, mr. sc. Jasna Nikić, urednica i savjetnica HZRIFD i Enver Raković, Enconing.

Sudjelovanjem na edukaciji prisutni su mogli saznati nešto više o poreznim aspektima, računovodstvu, financijskom upravljanju i ulozi financija i računovodstva u EU projektu: indikatorima uspjeha financija i računovodstva u EU projektu, dokumentiranju revizijskog traga, kontroli prihvatljivih troškova, postupku nabave, imovini, evidentiranju, označavanju i ispravku vrijednosti, evidenciji vremenika, obračunu plaća i naknada, bankovnom poslovanju, upravljanju troškovima projekta, novčanom tijeku projektnih sredstava, ulozi i važnosti financijskog izvještavanja, rokovima i vrstama financijskih izvještaja, reviziji EU projektnih troškova i evaluaciji EU projekata.

Tijekom održavanja edukacije prisutni su mogli postavljati pitanja te razmijeniti iskustva među sudionicima koji su već imali doticaj s financijskim upravljanjem EU projekata.

 

logos 1

„Projekt je sufinanirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci