11 lis 2017

ODRŽANO STUDIJSKO PUTOVANJE U POLJSKU U OKVIRU PROJEKTA „ATM FOR SME’S“ – PRISTUP MIKROFINANCIRANJU ZA MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO

ATM logo 1

U periodu od 03. do 06. listopada 2017. godine u organizaciji poljskog projektnog partnera, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske, održano je studijsko putovanje i sastanak projektnih partnera u okviru provedbe projekta „ATM for SME’s“ – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo.

Na studijskom putovanju sudjelovale su tri članice projektnog tima „PORE“ KKŽ, budući da je „PORA“ KKŽ jedna od projektnih partnera.

Vodeći partner u projektu je Fejér Enterprise Agency iz Mađarske, a u projektu uz vodećeg partnera sudjeluje još 9 partnera iz 8 europskih država: Ministarstvo za nacionalno gospodarstvo iz Mađarske, Europski poslovni inovacijski centar Burgos (CEEIBurgos) iz Španjolske, KIZ SINNOVA tvrtka za društvene inovacije iz Njemačke, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomna regija Sardinije iz Italije, Mikrofinanciranje Norveška, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske, Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja iz Hrvatske.

Osnovna tema studijskog putovanja bilo je mikrofinanciranje kao alat za lokalno zapošljavanje pa su tako kroz tri dana studijskog putovanja predstavnici projektnih partnera prezentirali primjere dobre prakse iz svojih regija i država s ciljem razmjene iskustava i dodatnog usavršavanja na ovom području.

Djelatnica „PORE“ KKŽ ispred jedinog hrvatskog partnera u projektu prezentirala je mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojom se potiče samozapošljavanje i to osiguravanjem bespovratnih sredstava nezaposlenim osobama namijenjenih otvaranju obrta ili nekog drugog poslovnog subjekta.

Glavna svrha ovog projekta je doprinijeti povećanju raspoloživih kredita i smanjenju financijske isključenosti koja predstavlja ozbiljnu prepreku pokretanju poslovanja u mnogim regijama Europe i poboljšanje pristupa mikrofinanciranju u regijama koje sudjeluju u projektu dijeljenjem i razmjenom lokalnih znanja za inovativna rješenja.

Provedbom ovog projekta Europska unija nastoji podržati inovativne mjere za unaprjeđenje malog i srednjeg poduzetništva.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci