26 ruj 2017

ODRŽAN 3. SASTANAK LOKALNIH DIONIKA PROJEKTA „ATM FOR SME’S“ – PRISTUP MIKROFINANCIRANJU ZA MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO“

atm2

Dana 25. rujna 2017. godine u prostorima PORE „KKŽ“ održan je 3. sastanak lokalnih dionika projekta „ATM for SMS’s“ – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo“. Projekt je odobren u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 85%, odnosno 1,622 milijuna EUR-a.

Sastanku je prisustvovalo 20-ak lokalnih dionika, predstavnika Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Grada Križevaca, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Križevačkog poduzetničkog centra, Koprivničkog poduzetnika, Obrtničkog učilišta Pouka i Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, uz koje su prisustvovali i predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te predstavnici Udruge Roma „Korak po korak“.

Na početku sastanka sve prisutne je pozdravio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je naglasio važnost ovog projekta za poduzetnike s područja Koprivničko-križevačke županije, a i šire te ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić koja je ukratko predstavila projekt. U nastavku je predstavnica „PORE“ KKŽ Maja Belković Došen prenijela iskustva dobre prakse u mikrofinanciranju partnera iz drugih zemalja.

Radni dio sastanka je započeo s prezentacijom Jasminke Keser, Voditeljicom službe za financijsku potporu i članicom tima za Strategiju razvoja poduzetništva žena 2014.-2020. godine, koja je govorila o mikrofinanciranju kao odgovoru na društvene izazove i modelu novodobnog gospodarstva. U zadnjem dijelu sastanka, tajnik Udruge Roma „Korak po korak“ Islam Shahidul i predsjednik Udruge Franjo Horvat izložili su primjer dobre prakse koji pokazuje projekt poljoprivredne aktivnosti Udruge Roma „Korak po korak“.

Uslijedila je rasprava u koju su se uključili svi prisutni dionici iz koje su se iznjedrile buduće aktualne teme za raspravu poput inovacija u financiranju kreativnih industrija te problematika projektnog financiranja.

Vodeći partner u projektu je Fejér Enterprise Agency iz Mađarske, a u projektu uz vodećeg partnera sudjeluje još 9 partnera iz 8 europskih država: Ministarstvo za nacionalno gospodarstvo iz Mađarske, Europski poslovni inovacijski centar Burgos (CEEIBurgos) iz Španjolske, KIZ SINNOVA tvrtka za društvene inovacije iz Njemačke, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomna regija Sardinije iz Italije, Mikrofinanciranje Norveška, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske, Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja iz Hrvatske. Problematika mikrofinanciranja prepoznata je na razini Europske unije i kroz projekt se želi podržati inovativne mjere u financiranju malog i srednjeg poduzetništva.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci