04 kol 2017

„PORA“ KKŽ I PODUZETNICI IZ KKŽ USPJEŠNI U POVLAČENJU 1,6 MIL. KUNA EU SREDSTAVA IZ E-IMPULSA

Ovih dana na adrese poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije pristigle su pozitivne Odluke o financiranju projektnih prijedloga od Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „E-impuls“. Navedene projektne prijedloge ukupne vrijednosti 2 mil. kuna za petero poduzetnika iz područja Koprivničko-križevačke županije – Birotehnika, obrt za preciznu mehaniku, elektroniku i trgovinu, Krolid d.o.o., Habek d.o.o. za klesarstvo i usluge, Trgovački obrt i sječa drva „Hajko“ i „Poklon dobra ideja“ obrt za izradu suvenira, izradila je „PORA“ Razvojna agencija Podravine i Prigorja, a kojima će poduzetnici ostvariti bespovratna sredstva u iznosu od 1,6 mil. kuna.

Svrha Poziva „E-impuls“ bila je jačanje konkurentnosti mikro i malih poduzeća u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga te se glavne aktivnosti projektnih prijedloga poduzetnika odnose na modernizaciju i unapređenje poslovanja što će doprinijeti povećanju konkurentnosti poduzetnika na domaćim i stranim tržištima te smanjenju broja nezaposlenih osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Navedena EU sredstva biti će značajna financijska potpora za investicije navedenih poduzetnika te uvod u povlačenje dodatnih EU sredstava temeljem natječaja namijenjenih poduzetnicima, a koji su najavljeni već za ovu jesen. U pripremi njihovih projektnih prijedloga i dalje će ih pratiti „PORA“ KKŽ pružanjem stručne i savjetodavne pomoći.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci