25 svi 2017

ODRŽANO STUDIJSKO PUTOVANJE U ŠPANJOLSKU U OKVIRU PROJEKTA „ATM FOR SME’S“ – PRISTUP MIKROFINANCIRANJU ZA MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO

ATM logo 1

U periodu od 15. do 17. svibnja 2017. godine u organizaciji španjolskog projektnog partnera CEEI Burgos – Europski poslovni inovacijski centar sa sjedištem u gradu Burgosu, održano je studijsko putovanje i sastanak projektnih partnera u okviru provedbe projekta „ATM for SME’s“ – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo.

Na ovom studijskom putovanju sudjelovalo je i troje predstavnka PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja budući da je PORA jedna od deset projektnih partnera u ovom međunarodnom projektu.

Vodeći partner u projektu je Fejér Enterprise Agency iz Mađarske, a u projektu uz vodećeg partnera sudjeluje još 9 partnera iz 8 europskih država: Ministarstvo za nacionalno gospodarstvo iz Mađarske, Europski poslovni inovacijski centar Burgos (CEEIBurgos) iz Španjolske, KIZ SINNOVA tvrtka za društvene inovacije iz Njemačke, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomna regija Sardinije iz Italije, Mikrofinanciranje Norveška, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske, Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja iz Hrvatske.

Osnovna tema studijskog putovanja bilo je uključivanje prioritetnih skupina u programe mikrofinanciranja s posebnim naglaskom na ravnopravnost spolova pa su tako kroz tri dana studijskog putovanja predstavnici projektnih partnera prezentirali primjere dobre prakse iz svojih regija i država s ciljem razmjene iskustava i dodatnog usavršavanja na ovom području.

Djelatnica „PORE“ KKŽ ispred jedinog hrvatskog partnera u projektu prezentirala je mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u koje su uključene prioritetne skupine, kreditne programe HBOR-a namijenjene ženama, kao i konkretan primjer dobre prakse – socijalno poduzeće „Hedona“ iz Križevaca.

Glavna svrha ovog projekta je sprječavanje manjka raspoloživih kredita i financijske isključenosti koja predstavlja ozbiljnu prepreku pokretanju poslovanja u mnogim regijama Europe i poboljšanje pristupa mikrofinanciranju u regijama koje sudjeluju u projektu dijeljenjem i razmjenom lokalnih znanja za inovativna rješenja.

Provedbom ovog projekta Europska unija nastoji podržati inovativne mjere za unaprjeđenje malog i srednjeg poduzetništva.

20170515 141851

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci