25 svi 2017

POČETNOM KONFERENCIJOM U MAĐARSKOM GRADU SIOFOK ZAPOČELA PROVEDBA PROJEKTA AGRISHORT

Agrishort 1

Početnom konferencijom u Mađarskoj službeno je započela provedba projekta Agrishort – „Uspostavljanje kratkih lanaca opskrbe i konkurentnog poljoprivrednog sektora u prekograničnom području kroz institucionalnu suradnju“. Konferencija je održana 24. svibnja 2017. godine u mađarskom gradu Siofok, a prisustvovalo joj je preko 40-ak sudionika. Projekt je započeo 1. svibnja 2017. godine, a trajat će narednih 16 mjeseci.

Projekt je odobren u okviru programa suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., a ukupna vrijednost iznosi 206.727,03 EUR.

Vodeći partner u projektu je Regionalna razvojna agencija Međimurja REDEA. Uz vodećeg, u projektu sudjeluju još 3 partnera: „PORA“ KKŽ, LAG Zala termal volgye iz Zalaegerszega i Razvojna agencija regije Balaton „LBDCA“ iz Siofoka. Cilj projekta je povezati institucije, službe i predstavnike poljoprivrednog sektora na prekograničnom području i omogućiti bolji prijenos znanja i vještina među svim dionicima kako bi se procesi razvoja u poljoprivrednom sektoru brže i lakše pokrenuli.

Aktivnosti “PORE” KKŽ u projektu su:

  • izrada analize poljoprivredno-prehrambenog sektora za područje Koprivničko-križevačke i Međimurske županije,
  • sudjelovanje u izradi zajedničkog dokumenta “Kratki opskrbni lanci u prekograničnom području”,
  • organizacija sastanaka stručnjaka, radionica i edukacija za poljoprivrednike i predstavnike institucija,
  • kreiranje vodiča: „Kako osnovati kratki lanac opskrbe“,
  • uspostava radne grupe s predstavnicima pojedinih institucija koja će imati savjetodavnu funkciju u formiranju kratkih opskrbnih lanaca,
  • identifikacija potencijalnih članova kratkog opskrbnog lanaca,
  •  organizacija studijskog posjeta u Austriju,
  •  izrada vizualnog identiteta i poslovnog plana za kratki opskrbni lanac.

Rezultati koji se očekuju nakon implementacije su stjecanje novih znanja i iskustva, podizanje svijesti o važnosti međusobne suradnje između pojedinih institucija i poljoprivrednog sektora, stvaranje kvalitetnih kadrova u institucijama koje će pružati savjetodavnu podršku te u konačnici uspostavljanje kratkog lanca opskrbe koji će unaprijediti poljoprivredni sektor u županijama otkud dolaze projektni partneri.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci