24 svi 2017

OBJAVLJEN PRVI NATJEČAJ ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 3.1.1. „POTPORA ZA SUDJELOVANJE POLJOPRIVREDNIKA U SUSTAVIMA KVALITETE ZA POLJOPRIVREDNE I PREHRAMBENE PROIZVODE I U SUSTAVU EKOLOŠKE POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je prvi Natječaj za provedbu Podmjere 3.1. „Potpore za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete“ – provedba tipa operacije 3.1.1. „Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode i u sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje“ unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Prihvatljivi korisnici su aktivni poljoprivrednici uključeni u EU ili nacionalni sustav kvalitete ili u sustav ekološke poljoprivredne proizvodnje.

Prihvatljivi troškovi su:

  • troškovi ulaska u sustav kvalitete,
  • godišnji troškovi sudjelovanja u sustavu kvalitete,
  • troškovi stručne kontrole i certifikacije ovlaštenog kontrolnog tijela te
  • troškovi tiskanja znaka kvalitete u svrhu označavanja proizvoda.

Maksimalni intenzitet javne potpore iznosi 15.000,00 EUR-a te se odobrava na period do 5 godina.

Intenzitet javne potpore iznosi 100% ukupno prihvatljivih troškova osim u slučaju kada iznosi 25% troškova tiskanja etikete ili deklaracije u okviru koje je i znak kvalitete ili ekološki znak ili oznaka da je proizvod u prelaznom periodu.

Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 17. srpnja 2017. godine do 18. rujna 2017. godine.

Više informacija o Natječaju i potrebnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci