17 ožu 2017

ODRŽANA PREZENTACIJA O PODMJERI 7.4. PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA RH 2014.-2020.

 

Logo RREUDanas je u prostorijama „PORE“ KKŽ u okviru provedbe projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u KKŽ“ održana prezentacija o mogućnostima ulaganja unutar Mjere 7., podmjere 7.4., tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Prezentaciju su održali predstavnici Ministarstva poljoprivrede Marijana Živković i Niko Čubela te predstavnik Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Amin Rašid.

Na početku prezentacije sve prisutne sudionike pozdravila je voditeljica Odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj Tihana Kraljić te župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji se zahvalio predstavnicima Ministarstva poljoprivrede na dolasku i istaknuo važnost ravnomjernog razvoja svih dijelova županije te međusobne suradnje svih dionika kod pripreme projekata kako bismo bili što uspješniji u povlačenju EU sredstava.

U nastavku su predstavnici Ministarstva poljoprivrede predstavili natječaj, prihvatljive troškove i aktivnosti te kriterije za dodjelu Potpore. Nakon prezentacije uslijedila je konstruktivna rasprava.

Prezentaciji je nazočilo 15-ak predstavnika jedinica lokalne samouprave, Koprivničko-križevačke županije, LAG-ova i vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Podsjećamo da je natječaj za tip operacije 7.4.1. otvoren od 24. veljače 2017. godine, a Zahtjevi za potporu moći će se popunjavati i podnositi u AGRONET sustavu od 18. travnja do 18. svibnja 2017. godine. Najniži iznos vrijednosti projekta iznosi 15.000,00 eura, a najviši 1.250.000,00 eura. Intenzitet javne potpore kreće se od 80% do 100% ukupnih prihvatljivih troškova ulaganja ovisno o indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave na čijem području se odvija ulaganje.

logos

 

 

 

 

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.”

IMG 4613

IMG 4618 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci