21 lis 2016

PREDSTAVNICE PORE SUDJELOVALE NA DANIMA OTVORENIH VRATA U BRUXELLESU

Logo RREU

U okviru provedbe projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“ predstavnice PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja su od 11. do 14. listopada 2016. sudjelovale na Danima otvorenih vrata u Bruxellesu (European Week of Regions and Cities 2016). Tijekom ovog studijskog putovanja djelatnice PORE sudjelovale su na ukupno pet različitih radionica na aktualne teme regionalnog razvoja kao što su inovacije u pristupu ESI fondovima, regionalne pametne specijalizacije u području kulture i očuvanja prirodne i kulturne baštine, razvoj sustava lakšeg pristupa vulnerabilnim skupinama te kako uklopiti manja ulaganja u energiju u velike regionalne infrastrukturne projekte. PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja imala je priliku predstaviti Koprivničko-križevačku županiju, kao i svoj cjelokupni djelokrug na radionici pod nazivom „Kako je IPA prekogranična suradnja obojila sive točke Zapadnog Balkana na mapi Europe“. Shodno navedenom, tema radionice bila je prekogranična suradnja na području Zapadnog Balkana, pa je PORA tako predstavila svoje dosadašnje iskustvo u prekograničnoj suradnji s Mađarskom u periodu 2007.-2013. kao i neke od najuspješnijih projekata u tom razdoblju.

Osim sudjelovanja na navedenoj manifestaciji, zaposlenice su imale priliku posjetiti veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bruxellesu, gdje su sa veleposlanikom Marijom Nobilom razgovarale o njegovom radu u glavnom gradu Europske unije. Nakon toga organiziran je i posjet Europskom parlamentu gdje je zaposlenice PORE primila hrvatska zastupnica Marijana Petir, a za kraj studijskog putovanja upriličen je posjet Uredu hrvatskih regija u Bruxellesu gdje je rad Ureda predstavila Zvonka Gverić.

Ovo studijsko putovanje omogućilo je djelatnicama PORE proširivanje znanja o regionalnom razvoju, kao i razmjenu iskustava i kontakata sa ostalim sudionicima Dana otvorenih vrata iz različitih zemalja Europske unije što doprinosi jačanju kapaciteta PORE kao regionalnog koordinatora za Koprivničko-križevačku županiju.

Ovo studijsko putovanje za djelatnice PORE financirano je iz projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“ odobrenog temeljem Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

logos

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.”

 

Brux 11

Brux 10

Brux 6

Brux 7

Brux 8Brux 5Brux 4Brux 3Brux 2Brux 1

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci