21 lis 2016

PORA PREDSTAVILA OTVORENI POZIV „POTICANJE RADA S DAROVITOM DJECOM I UČENICIMA NA PREDTERCIJARNOJ RAZINI“

 

Logo RREU

U okviru provedbe projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“ dana 21. listopada 2016. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održana je prezentacija otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini“.

Na početku prezentacije sve prisutne su pozdravili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić koja je sve ravnateljice i ravnatelje škola pozvala da koriste stručnu i tehničku pomoć PORE kod pripreme svojih projektnih prijedloga. Prezentaciji je prisustvovalo 30-tak predstavnika Koprivničko-križevačke županije te ravnatelja i ravnateljica osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač, a kojima će kroz ovaj natječaj biti omogućeno da apliciraju svoje potencijalne projektne prijedloge ovisno o broju i potrebama darovitih učenika.

U nastavku je predstavnica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja detaljno predstavila predmetni poziv, kriterije istoga, prihvatljive aktivnosti i troškove nakon čega su svi prisutni mogli postaviti pitanja vezano za poziv te sudjelovati u raspravi oko detalja pripreme projektnih prijedloga.

Podsjećamo da je svrha ovog poziva jačanje kapaciteta odgojno-obrazovnih ustanova u području identifikacije i podrške obrazovanju darovitih učenika. Provedbom operacije „Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini“ osigurat će se stvaranje i razvoj ustanova i ljudskih resursa koji potiču i omogućavaju cjelovit intelektualni te socio-emocionalni razvoj darovitih, poboljšat će se razvoj potencijala darovitih učenika kroz omogućavanje (rane) identifikacije darovitih u odgojno-obrazovnim ustanovama, njihovo individualizirano poučavanje i učenje tako da ono odgovara njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima i to uvođenjem diversificiranih i fleksibilnih metoda i oblika rada koji se daju prilagoditi darovitim učenicima. Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave, osnovne ili srednje škole sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti iznosi 400.000,00 kn a najviši iznos potpore iznosi 1.000.000,00 kn. Projekti se mogu financirati u iznosu do 100% prihvatljivih troškova.

Poziv se vodi kao otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga, a rok dostave projektnih prijedloga je 12. prosinca 2016. godine.

Za predmetni poziv organizirat će se info radionica 28. listopada 2016. u Zagrebu u prostorima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a obrazac prijave za radionicu, kao i sve dodatne informacije o Pozivu možete pogledati na sljedećem linku: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1262.

logos

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.”

Daroviti 22Daroviti 11

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci