21 lis 2016

ODRŽAN KOORDINACIJSKI SASTANAK GRADONAČELNIKA I NAČELNIKA S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE U OKVIRU PROJEKTA „JAČANJE KAPACITETA DIONIKA REGIONALNOG RAZVOJA ZA APSORPCIJU EU SREDSTAVA U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI“

Logo RREU

Dana 18. listopada 2016. godine u okviru projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“ u prostorima Koprivničko-križevačke županije održan je koordinacijski sastanak gradonačelnika i načelnika s područja Koprivničko-križevačke županije.

Ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić predstavila je projekt „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“ ukupne vrijednosti 1.499.687,72 kuna, od čega se 85% tj. 1.274.734,56 kuna sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj – Operativni program Konkurentnost i kohezija, Tehnička pomoć. Provedba projekta započela je početkom ovog mjeseca i traje narednih 30 mjeseci. Naglašeno je da je tehnička pomoć namijenjena svim regionalnim koordinatorima na području njihovih županija s ciljem da budu stručna i tehnička pomoć jedinicama lokalne uprave i samouprave te drugim javnopravnim tijelima od gospodarskog i društvenog interesa u pripremi i provedbi projekata koji će se sufinancirati europskim sredstvima. Istaknuto je tako da je projekt namijenjen jačanju kapaciteta PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, ali i JLP(R)S-a te je najavljeno održavanje edukacije već idući mjesec na temu državnih potpora te edukacija na aktualne teme vezane uz europske fondove u 2017. i 2018. godini.

Ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja prisutne je informirala o trenutno otvorenim natječajima koji su na raspolaganju te je dala pregled natječaja čije raspisivanje se uskoro očekuje.

Također, prisutni su upoznati s kandidiranim projektima na natječaj INTERREG V-A Program suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. i njihovim statusom u evaluaciji projekata.

Na kraju, ravnateljica Melita Birčić pozvala je sve prisutne da koriste stručnu i tehničku pomoć PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja koja ima veliko iskustvo u pripremi i provedbi projekata, jer samo partnerskim odnosom i suradnjom svih moguće je povećati apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji, a time i pridonijeti poboljšanju uvjeta života i standarda za sve žitelje naše županije.

logos 1

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

IMG 4058m

IMG 4073m

IMG 4056m

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci