13 srp 2016

POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKT „STIPENDIRANJE UČENIKA U OBRTNIČKIM ZANIMANJIMA“

U prostorijama Ministarstva poduzetništva i obrta potpisani su Ugovor za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Europskog socijalnog fonda te Sporazum o poslovnoj suradnji Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Ukupna vrijednost projekta „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ je 11.520.000,00 kuna, a ugovoreno je 1.280 stipendija. Iznos stipendije iznosi 750,00 kuna mjesečno, a stipendija je dodijeljena učenicima u srednjim školama koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu deficitarnih obrta, poput autolakirera, automehatroničara, dimnjačara, elektroinstalatera, fasadera, instalatera grijanja i klimatizacije, konobara, kuhara, mesara, pekara, plinoinstalatera, slastičara i drugih deficitarnih zanimanja.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta priprema nastavak projekta u iznosu od 23.000.000,00 kuna koji će biti potpisan početkom kolovoza. Unutar navedenog projekta stipendirat će se 2.000 učenika, a provest će se 40 naukovanja za obrtnička zanimanja, a također će se po prvi puta iz EU fondova financirati učeničke zadruge, vježbovne tvrtke i studentske poduzetničke inkubatori u iznosu od čak 2.000.000,00 kuna.

Također, posebno je važan Sporazum o suradnji između Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te će se ovim Sporazumom po prvi puta osigurati da se Hrvatski zavod za zapošljavanje aktivno uključi u odabir zanimanja za koja će se dodjeljivati učeničke stipendije i to uvažavajući lokalna tržišta rada.

Više o navedenom pročitajte ovdje.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci