10 lip 2016

POČETNOM KONFERENCIJOM U MAĐARSKOM GRADU SZÉKESFEHÉRVÁR ZAPOČELA PROVEDBA PROJEKTA “ATM FOR SMES”

atm2

Početnom konferencijom u mađarskom graduSzékesfehérvár započela provedba projekta “ATM for SMEs”

Lipanj 2016

Početnom konferencijom u Mađarskoj službeno je započela provedba projekta “ATM for SMEs – “Pristup mikrofinanciranju malih i srednjih poduzetnika”. Konferencija je održana 12. i 13 svibnja 2016. godine u mađarskom gradu Székesfehérváru, a prisustvovalo joj je 30-ak sudionika.

Projekt je odobren u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnoj vrijednosti 1,622 mil. EUR. Provedbom ovog projekta Europska unija nastoji podržati inovativne mjere za unaprjeđenje srednjeg i malog poduzetništva.

atmforsmes img1 copyVažno je spomenuti kako je na prvom natječaju u okviru programa INTERREG EUROPE 2014-2020. prijavljen ukupno 261 projektni prijedlog iz cijele Europe, a projekt „ATM for SME’s – Pristup mikrofinanciranju malih i srednjih poduzetnika” jedan od onih projekata koji su dobili pozitivnu ocjenu od strane evaluacijskog odbora te su odobreni za financiranje i provedbu u sljedećem periodu.

Vodeći partner u projektu je Fejér Enterprise Agency iz Mađarske, a u projektu uz vodećeg partnera sudjeluje još 9 partnera iz 8 europskih država: Ministarstvo za nacionalno gospodarstvo iz Mađarske, Europski poslovni inovacijski centar Burgos (CEEIBurgos) iz Španjolske, KIZ SINNOVA tvrtka za društvene inovacije iz Njemačke, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomna regija Sardinije iz Italije, Mikrofinanciranje Norveška, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske, Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja iz Hrvatske.

Projekt predstavlja važnu inicijativu za poticanje mikrofinanciranja u obuhvaćenim regijama kroz unaprjeđivanje relevantnih lokalnih politika.

Glavna svrha projekta je sprječavanje manjka raspoloživih kredita i financijske isključenosti koja predstavlja ozbiljnu prepreku pokretanju poslovanja u mnogim regijama Europe i poboljšanje pristupa mikrofinanciranju u regijama koje sudjeluju u projektu djeljenjem i razmjenom lokalnih znanja za inovativna rješenja.

Mikrofinanciranje malih i srednjih poduzeća te podrška socijalnom poduzetništvu već je testiran i dokazan alat koji može doprinijeti stvaranju visoke razine kvalitete i održivosti u zapošljavanju te smanjiti socijalne razlike i siromaštvo.

Intenzivna unutar-regionalna razmjena poslovnih politika i proces učenja, koji su planirani u okviru projekta, omogućiti će prikupljanje podataka za korisnost dobre prakse i kapitaliziranje na iskustvima akumuliranim u partnerskim regijama.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci