22 ožu 2016

ODRŽAN OBILAZAK NAJZNAČAJNIJIH TURISTIČKIH ATRAKCIJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U okviru provedbe projekta “TOURISM4C”, “PORA” Razvojna agencija Podravine i Prigorja organizirala je dvodnevno studijsko putovanje za četrdeset predstavnika turističkog sektora s područja županije Zala iz Republike Mađarske, Varaždinske županije i Koprivničko-križevačke županije.

Sudionici su imali priliku obići najznačajnije turističke atrakcije na području Koprivničko-križevačke županije što je obuhvatilo obilazak kulturnih i prirodnih znamenitosti.

Prvog dana putovanja partneri u projektu i drugi sudionici prisustvovali su zajedničkoj radionici koja je uključivala interaktivan rad eksperta iz područja klastera, a u sklopu radionice predstavljeno je i stanje u turizmu na području županije Zala u Republici Mađarskoj. Također je u okviru radionice predstavljena i narodna nošnja Koprivničkog Ivanca koja se ističe poznatim Ivanečkim vezom. Nakon radionice, sudionici su posjetili izložbu pisanica i bazene CERINE u Koprivnici, Galeriju naivne umjetnosti Hlebine i Galeriju Josipa Generalića u Hlebinama te obližnje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo na kojemu je organiziran ručak gdje su sudionici putovanja imali prilike kušati kulinarske delicije od proizvoda obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Obilazak je nastavljen odlaskom u Križevce gdje je predstavljena povijesna i sakralna baština grada te Križevačka djevojačka straža koja predstavlja jedinu žensku povijesnu postrojbu na svijetu.

Drugog dana putovanje je nastavljeno obilaskom povijesne i kulturne baštine Kalnika (Crkva sv. Brcka, Stari grad Kalnik, poučna staza na Kalniku i Planinarski dom Kalnik). Osim znamenitosti na području Koprivničko-križevačke županije, sudionici studijskog putovanja posjetili su Varaždinske Toplice gdje su se uz obilazak znamenitosti upoznali s važnošću lokaliteta kao termalnog lječilišta od vremena Rimskog carstva te grad Varaždin gdje je održano predstavljanje primjera dobre prakse udruživanja u klaster.

Projekt “TOURISM4C” odobren je u okviru trećeg javnog poziva IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska–Hrvatska 2007.-2013., a ima za cilj promociju pograničnog područja kao jedinstvenog turističkog proizvoda, kao i stvaranje pretpostavki za uspostavu jedinstvene prekogranične turističke rute, a u cilju kreiranja budućeg turističkog klastera.

Uz “PORU” Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja u projektu sudjeluju Zaklada za razvoj poduzetništva županije ZALA i Trgovačka i Industrijska komora županije ZALA iz Mađarske te HGK Županijska komora Varaždin.

 

IMG 2306IMG 2334

IMG 2360IMG 2385IMG 2425

IMG 2441IMG 2500

IMG 2509 copy copyIMG 2482

IMG 2568

IMG 2549 copyIMG 2605IMG 2601

IMG 2616IMG 2641

IMG 2661 copy

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci