27 tra 2016

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA TOURISM4C

pora huhr copy

Završnom konferencijom održanom 26. travnja 2016. godine u Koprivnici formalno je završena provedba projekta TOURISM4C koji je odobren u okviru trećeg javnog poziva IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Projekt ukupne vrijednosti 110.730,31 EUR provodio se 12 mjeseci, od 01. svibnja 2015. godine do 30. travnja 2016. godine.

Vodeći partner u projektu bila je Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske (ZMVA), dok su projektni partneri bili Gospodarska i industrijska komora županije Zala, „PORA” Razvojna agencija Podravine i Prigorja te Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Varaždin.

Na početku konferencije, prisutnima se obratila ravnateljica „PORE” Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić te zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota koji su izrazili veliko zadovoljstvo provedenim projektom koji je bio usmjeren na promociju pograničnog područja kao jedinstvenog turističkog proizvoda te uspostavu jedinstvene prekogranične turističke rute i stvaranje pretpostavki za kreiranje turističkog klastera.

Andras Nagy, izvršni direktor Zaklade za razvoj poduzetništva županije Zala predstavio je projekt TOURISM4C, a zatim su svi projektni partneri prezentirali provedene aktivnosti i ostvarene rezultate projekta. Završnu prezentaciju održao je programski menadžer iz Zajedničkog tajništva u Budimpešti Andras Tálos predstavivši program INTERREG V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. s posebnim naglaskom na 1. Poziv za podnošenje projektnih prijedloga koji je u tijeku, a prijave se mogu dostaviti zaključno do 31. svibnja 2015. godine.

Kroz provedbu projekta istražene su turističke destinacije i atrakcije na području Koprivničko-križevačke, Varaždinske i županije Zala, detektirani su najznačajniji turistički dionici na području triju županija te je formirana zajednička internetska platforma svih značajnih informacija u turizmu na projektnom području. Također su definirane 22 najznačajnije turističke destinacije i nova turistička ruta koja povezuje navedene destinacije. Objavljena je trojezična brošura o novoj turističkoj ruti, a izrađen je i trojezični vodič najznačajnijih turističkih dionika na području triju županija.

Na kraju provedbe projekta možemo izraziti zadovoljstvo uspješno provedenim EU projektom koji predstavlja preduvjet daljnjeg razvoja turističkog sektora i bazu za daljnje povezivanje pograničkog područja u sektoru turizma.

logici tourism4c partneri copy

a logo eu copy

IMG 2880IMG 2891IMG 2896IMG 2905IMG 2918IMG 2946

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci