08 tra 2016

U OKVIRU PROJEKTA „TOURISM4C“ ZAVRŠEN DVODNEVNI OBILAZAK NAJZNAČAJNIJIH TURISTIČKIH ATRAKCIJA ŽUPANIJE ZALA U MAĐARSKOJ

logo tourism4c copy copy

U okviru provedbe projekta „TOURISM4C” Gospodarska i trgovačka komora županije Zala, dana 05. i 06. travnja 2016. godine organizirala je dvodnevni obilazak najznačajnijih turističkih destinacija u županiji Zala u Mađarskoj. Događanju je prisustvovalo 40-ak predstavnika turističkog sektora s područja županije Zala, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

Cilj dvodnevnog obilaska turističkih destinacija bila je razmjena iskustava između projektnih partnera, kao i turističkih dionika s područja županija partnera, upoznavanje s primjerima dobre prakse u Mađarskoj, primjerima izravnih stranih ulaganja te stvaranje pretpostavki za uspostavu jedinstvene turističke rute u cilju kreiranja budućeg turističkog klastera u pograničnom području.

Prvog dana ovog događanja partneri u projektu i ostali sudionici posjetili su Men Dan Magic Spa i Wellness Hotel u Zalakarosu, OPG Garaboric, malu obiteljsku vinariju i restoran, zatim grad Zalavar u kojem je smješten mali povijesni park poznat pod nazivom „Otisak vjere” i memorijalna kapela u spomen Ćirila i Metoda. Obilazak je nastavljen u mjestu Nagyrad, poznatom po čuvenoj vinariji „Cezar”, a završen posjetom gradiću Balatongyoroku kao poznatoj turističkoj destinaciji.

Drugog dana putovanje se nastavilo obilaskom grada Heviza, u kojem se nalazi poznato ljekovito kupalište Spa resort Heviz i hotel Europa Fit, a nakon toga sudionici su posjetili jednu od najvećih turističkih investicija u županiji Zala, Zala Spring Golf Resort ekskluzivni golf resort.

Studijskom putovanju prisustvovali su predstavnici svih projektnih partnera: Gospodarska i trgovačka komora županije Zala, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala, predstavnici „PORE” Razvojne agencije Podravine i Prigorja te predstavnici HGK Županijske komore Varaždin.

Organizacijom ovog studijskog putovanja, provedba projekta „TOURISM4C” koji je financiran iz IPA programa prekogranične suradnje Mađarska Hrvatska 2007.-2013. bliži se svom kraju te još preostaju aktivnosti izrade turističkog vodiča sa svim značajnim dionicima iz turističkog sektora, izrada brošure o novoj prekograničnoj turističkoj ruti i organizacija završne konferencije projekta koja će se odražati 26. travnja 2016. godine u Koprivnici.

logici tourism4c partneri copy

a logo eu copy

IMG 7288IMG 7314IMG 7316IMG 7323IMG 7345IMG 7349IMG 7366IMG 7383IMG 7466IMG 7483

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci