21 ožu 2016

OSNOVAN KLASTER MALIH PODUZETNIKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE „KLAMPOD“

logo klaster poduzetnika copy copy

Dana 21. ožujka 2016. godine s početkom u 11,00 sati u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je sjednica Osnivačke skupštine Klastera malih poduzetnika Koprivničko-križevačke županije.

Sjednici su prisustvovali poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke županije, predstavnici Koprivničko-križevačke županije i predstavnici potpornih institucija, koji su ujedno i inicijatori osnivanja ovog Klastera: HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijska komora Koprivnica i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Na početku sjednice Osnivačke skupštine Klastera prisutnima se obratio tajnik HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije gospodin Božo Barać koji se zahvalio svima prisutnima, izrazio zadovoljstvo ovom inicijativom i želju za uspjehom Klastera malih poduzetnika Koprivničko-križevačke županije.

Prisutne je ujedno pozdravio i župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren i napomenuo kako će osnivanje ovog Klastera samo učvrstiti i osnažiti dosadašnju suradnju poduzetnika i potpornih institucija s područja Koprivničko-križevačke županije i pomoći poduzetnicima da poboljšaju svoju konkurentnost na domaćem i međunarodnom tržištu, kao i osigurati još kvalitetniju promociju Koprivničko-križevačke županije.

Prisutne su ispred inicijatora ove inicijative pozdravili i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, gospođa Melita Birčić te predstavnice HGK Županijske komore Koprivnica gđa Renata Lohajner i gđa Vlatka Grotić Samaržija i poželjele svima da ovaj Klaster u budućnosti bude primjer jednog od najuspješnijih klastera i model kako što uspješnije iskoristiti sredstva iz EU fondova.

Na sjednici su donijeti osnivački akti Klastera malih poduzetnika Koprivničko-križevačke županije te su izabrana tijela Klastera. Predloženo je i prihvaćeno da naziv Klastera bude „KLAMPOD” (Klaster malih poduzetnika), za predsjednika Klastera izabran je gospodin Božo Barać, tajnik HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, zamjenica predsjednika je ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja gđa Melita Birčić, dok je tajnica Klastera gđa Kristina Kovač također ispred HOK-a Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

Upravni odbor Klastera čine:
– gospodin Božo Barać, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije
– gđa Melita Birčić, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja
– gđa Renata Lohajner, HGK Županijska komora Koprivnica
– gospodin Darko Frankol, vlasnik obrta Moby Dick iz Koprivnice
– gđa Željka Lukanec, vlasnica obrta Poklon dobra ideja iz Virja
– gospodin Damir Markov, nositelj OPG-a Markov Damir iz Đurđevca te
– gđa Mirjana Šeb-Čižmešija direktorica tvrtke Zeleni obrok zdravlja iz Koprivnice.

Izabrano je i arbitražno vijeće na čelu sa predsjednicom Vlatkom Grotić Samaržija ispred HGK Županijske komora Koprivnica, gđom Gordanom Kotarščak ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja te gđom Ivančicom Pavešić-Šurić vlasnicom obrta I-Galerija iz Koprivnice.

Svrha ovog Klastera je promicanje, razvitak i unapređivanje rada te jačanje konkuretnosti malih i srednjih poduzetnika, obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Koprivničko-križevačke županije, kao i zalaganje za zaštitu domaćih proizvoda i znanja.

Inicijativu i interes za ulazak u ovaj Klaster trenutno je prepoznalo osamnaest obrta s područja Koprivničko-križevačke županije, pet trgovačkih društava, dva obiteljska poljoprivredna gospodarstava i dvije udruge.

IMG 7230IMG 7236IMG 7237IMG 7240IMG 7249IMG 7255

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci