29 sij 2016

ODRŽANA DRUGA RADIONICA NA TEMU „MOGUĆNOSTI UDRUŽIVANJA PODUZETNIKA U PREKOGRANIČNI TURISTIČKI KLASTER“ U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA TOURISM4C

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, u petak, 29. siječnja 2016. godine u prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održana je druga radionica na temu mogućnosti udruživanja poduzetnika u prekogranični turistički klaster. Radionica je održana u okviru provedbe projekta TOURISM4C, a na istoj je sudjelovalo 20-ak sudionika, predstavnika jedinica lokalne samouprave, Koprivničko-križevačke županije, turističkih zajednica, Lokalnih akcijskih grupa, muzeja, sportskih klubova i vlasnika smještajnih kapaciteta.

Radionica je bila namjenjena dionicima u sektoru turizma s područja Koprivničko-križevačke županije, a s ciljem razmjene znanja i iskustava o turističkoj promociji te o prednostima udruživanja u turistički klaster.

Na početku radionice je ispred PORE KKŽ sve prisutne pozdravila gđa Gordana Kotarščak, voditeljica Odjela financija, poticanja poduzetništva i ulaganja, ujedno i ekspert za razvoj klastera u projektu, nakon čega je pod vodstvom konzultantice gđe Sanje Ostroški koja posjeduje dugogodišnje iskustvo u ovom području održan radni dio radionice.

Sudionici radionice su radeći u grupama izradili SWOT analizu za područje Koprivničko-križevačke županije, definirajući snage, slabosti, prilike i prijetnje kroz što se također uvidjela potreba povezivanja turističkih dionika u turistički klaster.

Nakon ove radionice, PORA KKŽ će organizirati još jednu radionicu na kojoj će sudjelovati i projektni partneri u projektu TOURISM4C iz Varaždinske županije i županije Zala u Republici Mađarskoj.

Cilj navedenih radionica je uspostava suradnje, unapređenje promocije turističkih proizvoda i usluga te sveukupne promocije Koprivničko-križevačke županije kao poželjne turističke destinacije.

Podsjećamo da je projekt TOURISM4C financiran iz IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. U projektu uz PORU KKŽ sudjeluju Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Trgovačka i industrijska komora županije Zala iz Mađarske te HGK Županijska komora Varaždin.

IMG 1976 copy copyIMG 1980

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci