28 sij 2016

PORA RAZVOJNA AGENCIJA PODRAVINE I PRIGORJA U OPĆINI GOLA ODRŽALA RADNI SASTANAK O MOGUĆNOSTIMA KORIŠTENJA EU FONDOVA

U srijedu 27. siječnja 2016. godine PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je sudjelovala na radnom sastanku u Općini Gola koji je održan s ciljem prezentiranja mogućnosti za pripremu novih projektnih ideja za apliciranje na EU fondove.

Sastanku su uz načelnika g. Stjepana Milinkovića i djelatnike Općine sudjelovali i predstavnici svih organizacija civilnog društva koje djeluju na području Općine Gola, njih dvadesetak. Ravnateljica PORE KKŽ gđa. Melita Birčić je prisutnima predstavila sve trenutno raspoložive natječaje i sve mogućnosti korištenja EU fondova za organizacije civilnog društva i jedinice lokalne samouprave, nakon čega su predstavnici svih udruga i institucija s područja Općine Gola ukratko prezentirali njihove projektne ideje.

Poseban naglasak radnog sastanka bio je na prezentiranju Operativnog programa Mađarska-Hrvatska za razdoblje 2014.-2020., budući da se prvi natječaj uskoro očekuje. Svim prisutnima prezentirani su svi prioriteti i mogućnosti korištenja sredstava iz navedenog Operativnog programa, s ciljem pripreme što kvalitetnijih projektnih prijedloga i apliciranja na očekivani natječaj. Od strane svih sudionika iskazan je izniman interes za pripremu novih projektnih ideja. Budući da se Općina Gola nalazi neposredno uz granicu s Mađarskom, organizacije civilnog društva koje djeluju na području Općine imaju dugogodišnja aktivna partnerstva sa brojnim udrugama i institucijama iz pograničnih naselja iz Mađarske, koja će se u okviru pripreme novih zajedničkih projekata iz ovog Programa još više intenzivirati.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci