30 ruj 2015

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA OBJAVILO JAVNI POZIV ZA RAZVOJ GOSPODARSKOG OKRUŽENJA I INFRASTRUKTURE U PODUZETNIČKIM I GOSPODARSKIM ZONAMA

Ministarstvo gospodarstva objavilo je na svojim stranicama Javni poziv za razvoj gospodarskog okruženja i infrastrukture u poduzetničkim i gospodarskim zonama.

Predmet ovoga javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava u svrhu razvoja gospodarskog okruženja i infrastrukture kroz razvoj elektroenergetskih sustava u poduzetničkim i gospodarskim zonama u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Prioritet Javnog poziva je da se kroz pomoć proračunima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave unaprijede uvjeti za privlačenje investicija, jača konkurentnost hrvatskog gospodarstva, razvija industrija kao i malo i srednje poduzetništvo te poveća zaposlenost.

Ciljevi ovoga javnog poziva su: razvoj gospodarskog okruženja i infrastrukture; unaprjeđenje infrastrukture u poduzetničkim i gospodarskim zonama; privlačenje i promocija investicija i pozitivnog investicijskog okruženja; stvaranje uvjeta za nova radna mjesta.

Javni poziv namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su osnivači poduzetničke ili gospodarske zone.

Prihvatljivi troškovi su: troškovi vezani uz razvoj infrastrukture ( proizvodnja, prijenos, distribucija i potrošnja energije te ostala infrastruktura potrebna za obavljanje poduzetničke i gospodarske djelatnosti) u poduzetničkim i gospodarskim zonama u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Najveći iznos bespovratnih sredstava može biti 300.000,00 kuna. Od ukupno prihvatljivih troškova može se odobriti najviše 75%.

U okviru javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava svakom pojedinačnom podnositelju prijave može se dodijeliti samo jedna potpora.

Poziv je otvoren danom objave javnog poziva na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva (www.mingo.hr) i traje 15 dana od objave.

Informacije o samom natječaju, kao i pripadajućem obrascu možete pronaći na sljedećem linku: http://www.mingo.hr/page/javni-poziv-razvoj-gospodarskog-okruzenja-i-infrastrukture-u-poduzetnickim-i-gospodarskim-zonama.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel. 621-978 ili na email: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci