08 ruj 2015

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „HOĆU BITI VJEŠT(Đ)AK“ U KOJEM JE PORA RAZVOJNA AGENCIJA PROJEKTNI PARTNER

 logici-dak

U prostorima HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije u utorak, 08. rujna 2015. godine održana je početna konferencija projekta „Hoću biti vješt(đ)ak”. Projekt je odobren za financiranje u okviru natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt” iz Europskog socijalnog fonda, a u njemu sudjeluju HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije kao nositelj te Obrtničko učilište POUKA i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja kao projektni partneri. Ukupna vrijednost projekta je 240.698.01 kn, od čega je 228.626,73 kn bespovratnih sredstava, a provedba traje 12 mjeseci.

Svrha projekta je povećati motivaciju učenika za upis u deficitarna zaniamanja te doprinos razvoju pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju. Aktivnosti projekta uključuju motivacijske radionice za učenike i roditelje završnih razreda osnovnih škola, prezentacije cjeloživotnog učenja za učenike strukovnih škola i sudjelovanje na Obrtničkom i gospodarskom sajmu uz primjere dobre prakse.

Konferencija je započela uvodnim riječima tajnika HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Bože Baraća, dok su sve prisutne također pozdravili ravnateljica PORE Melita Birčić i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Ravnateljica POUKE Jasmina Sinovec prezentirala je sve projektne aktivnosti koje će se provoditi u slijedećim mjesecima te je ujedno najavila rezultate koji se očekuju na kraju provedbe projekta.

Aktivnosti koje će PORA Razvojna agencija provoditi u projektu vezane su uz održavanje start-up edukacija o poduzetništvu i samozapošljavanju u strukovnim školama na području Koprivničko-križevačke županije koje imaju za cilj upoznati učenike s osnovnim pojmovima vezanim uz poduzetništvo te ih ujedno i motivirati za pokretanje vlastitog posla temeljem znanja i kompetencija stečenih tijekom strukovnog obrazovanju.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici osnovnih i srednjih strukovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije, budući da učenici predstavljaju ciljanu skupinu projekta.

logicii

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

 IMAG0025aIMAG0026a

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci