06 srp 2015

ODRŽANA 11. PO REDU MANIFESTACIJA DAN POVRĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U subotu 4. srpnja 2015. godine na lokaciji središnjeg gradskog trga – Zrinskog trga u Koprivnici održana je manifestacija Dan povrća Koprivničko-križevačke županije.

Organizatori manifestacije bili su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Poljoprivredna savjetodavna služba, Podravka d.d., Hrvatsko agronomsko društvo i Udruga proizvođača povrća te HGK Županijska komora Koprivnica.

Dan povrća je jednodnevna manifestacija koja se održava s ciljem promocije proizvođača povrća s područja Koprivničko-križevačke županije i njihovog povezivanja s kupcima, a sastoji se od promotivno-prodajne izložbe povrća, stručnih predavanja i obilaska poljoprivrednih površina zasađenih povrćem.

Manifestaciju je u 9,30 sati svečano otvorio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, a uzvanike i prisutne pozdravili su zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice Mišel Jakšić i predsjednik Organizacijskog odbora Dana povrća gospodin Zdravko Matotan. Svečanom otvorenju su prisustvovali saborski zastupnik Branko Hrg, zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal, predstavnici županijskih institucija te brojni posjetitelji.

Svečano otvorenje popraćeno je i kulturno umjetničkim programom u izvedbi Folklornog ansambla Koprivnica koji su izveli pjesme Podravine.

Na ovogodišnjoj manifestaciji svoje povrće i prerađevine od povrća predstavilo je 33 izlagača, proizvođača povrća i predstavnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva s područja Koprivničko-križevačke županije.

U vremenu od 10,00 do 12,00 sati u prostorima HGK Županijske komore Koprivnica održan je stručni skup na kojem su ilagali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Carinske uprave te stručnjaci za podrčje navodnjavanja. Ovogodišnje teme predavanja bile su: Aktualne mjere programa ruralnog razvoja namijenjene razvoju povrćarstva, Unutarnji promet povrćem s aspekta carinskih propisa, Suvremeni sustavi i oprema za navodnjavanje povrća i Alternativni izvori energije za pogon sustava navodnjavanja.

Nakon završetka stručnog skupa podijeljena su priznanja za tri najljepše uređena izložbena prostora. Prema ocjeni žirija sastavljenog od predstavnika medija treću nagradu za najljepše uređeni štand osvojilo je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ljubice Gašparov, druga nagrada dodijeljena je Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Zdravka Plazeka, a prvu nagradu osvojilo je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ivica Mihaljević.

Nagrade za najljepše uređene štandove, kao i prigodne poklone svim izlagačima osigurale su Koprivničko-križevačka županija i Podravka d.d.

Dan povrća završio je obilaskom novoizgrađenih zaštićenih prostora (proizvodnog objekta) Vrtnog centra Agrokuće d.o.o. iz Koprivnice.

U okviru manifestacije tiskan je i katalog u kojem je predstavljeno 119 proizvođača povrća s područja Koprivničko-križevačke županije. Predstavljeni su nositelji proizvodnje povrća Koprivničko-križevačke županije s podacima o obiteljskim gospodarstvima, površinama zasađenim pod povrćem, udjelu pojedinih kultura i sorata u proizvodnji, podacima o proizvodnji u zaštićenim prostorima i podacima o tržištu na kojemu se proizvodi plasiraju.

IMG 1847mIMG 1948m

IMG 1911m
IMG 1985m

IMG 1964m 1IMG 1966m copy

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci