26 lip 2015

POZIVAMO VAS NA DAN POVRĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2015. GODINE

dani povrća

Ovogodišnja, 11. po redu manifestacija Dan povrća Koprivničko-križevačke županije održat će se u subotu 4. srpnja 2015 godine na već tradicionalnoj lokaciji središnjeg gradskog trga – Zrinskog trga u Koprivnici. 

Organizatori manifestacije su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Poljoprivredna savjetodavna služba, Podravka d.d., Hrvatsko agronomsko društvo – Agronomsko društvo Koprivnica, Udruga proizvođača povrća Koprivničko-križevačke županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Dan povrća je jednodnevna edukativno-promotivna manifestacija namjenjena promociji proizvođača povrća s područja Koprivničko-križevačke županije i njihovog povezivanja s kupcima, a sastoji se od promotivno-prodajne izložbe povrća, stručnih predavanja i obilaska poljoprivrednih površina zasađenih povrćem.

Proizvođači povrća s područja Koprivničko-križevačke županije izlagat će i prodavati svoje proizvode na središnjem gradskom trgu u Koprivnici, u subotu 4. srpnja 2014. godine u vremenu od 9,00 do 14,00 sati.

Ovogodišnja stručna predavanja održavat će se u vremenu od 10,00 do 12,00 sati u prostoru HGK Županijske komore Koprivnica, Frankopanska 3, Koprivnica na temu suvremenih sustava i opreme za navodnjavanje povrća te alternativnih izvora energije za pogon sustava navodnjavanja, dok će predstavnik Ministarstva poljoprivrede gospodin Marin Kukoč predstaviti aktualne mjere programa ruralnog razvoja namijenjene razvoju povrćarstva. Gospodin Zdravko Golubić će ispred Carinske uprave, Carinskog ureda Koprivnica održati predavanje na temu unutarnjeg prometa povrćem s aspekta carinskih propisa.

Nakon stručnih predavanja za sve sudionike bit će organiziran obilazak zaštićenih prostora (proizvodnog objekta) Vrtnog centra Agrokuće na adresi Bjelovarska cesta 34, Koprivnica.

U svrhu promocije proizvođača povrća Koprivničko-križevačke županije i ove godine će se izraditi Katalog proizvođača povrća s područja Koprivničko-križevačke županije u kojem će biti popisani svi proizvođači povrća Koprivničko-križevačke županije s podacima o zasijanim i zasađenim površinama u tekućoj proizvodnoj godini, vrstama uzgajanog povrća, površinama pod plastenicima i staklenicima, načinima plasmana i drugim podacima.

Pozivamo sve zainteresirane proizvođače povrća da iskoriste mogućnost promidžbe na ovogodišnjem 11. po redu Danu povrća i prijave se za izlaganje svojih proizvoda, kao i sve zainteresirane da posjete manifestaciju.

 

PROGRAM 11. PO REDU MANIFESTACIJE DAN POVRĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

9.30 Otvaranje Dana povrća Koprivničko – križevačke županije

10.00 Kulturno umjetnički program
Obilazak izlagačkih prostora

HGK Županijska komora Koprivnica, Frankopanska 3, Koprivnica

10.00 Otvaranje stručnog skupa

10.20 Marin Kukoč dipl. ing., Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske
Aktualne mjere programa ruralnog razvoja namijenjene razvoju povrćarstva

10.40 Zdravko Golubić dipl. ing., Carinski ured Koprivnica
Unutarnji promet povrćem s aspekta carinskih propisa

11.00 Mladen Matjačić, Agrico trade d.o.o. Prelog
Suvremeni sustavi i oprema za navodnjavanje povrća

11.20 Zvonko Magić dipl. ing., Energy Plus d.o.o. Ludbreg
Alternativni izvori energije za pogon sustava navodnjavanja

11.40 Rasprava i prijedlozi

12.00 Podjela priznanja za najljepše uređeni izlagački prostor Dana povrća 2015. godine

12.15 Obilazak zaštićenih prostora (proizvodnog objekta) Vrtnog centra Agrokuće, Bjelovarska cesta 34, Koprivnica

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci