30 lip 2015

PARTNERSKO VIJEĆE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE ODRŽALO 3. SJEDNICU

Partnersko vijeće Koprivničko-križevačke županije održalo je dana 29. lipnja 2015. godine svoju treću sjednicu. Sjednicom je predsjedao Predsjednik partnerskog vijeća i predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije gospodin Damir Felak.

Partnersko vijeće je konzultativno tijelo koje sudjeluje u izradi Županijske razvojne strategije za razdoblje 2014.-2020. godina, a okuplja predstavnike javnog, gospodarskog i civilnog sektora te akademske zajednice i broji 49 članova.

O tijeku aktivnost na izradi Županijske razvojne strategije za razdoblje 2014.-2020. članove partnerskog vijeća je ispred koordinatora izrade PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja upoznala voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj, te strateško planiranje Tihana Kraljić. Gospođa Kraljić je prezentirala i nacrt utvrđenih ciljeva, prioriteta i mjera koji bi se na području Koprivničko-križevačke županije trebali realizirati do 2020. godine. Pri tome je naglasila da je većina jedinica lokalne samouprave izvršila prijavu na podmjeru 7.1. »Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000 i druga područja visoke prirodne vrijednosti« – operaciju 7.1.1. »Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave « iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godina, što znači da će započeti izradu svojih strateških dokumenata. Na taj će se način na području Koprivničko-križevačke županije uspostaviti vertikalna konzistentnost u strateškom planiranju, te stvoriti preduvjeti za uspostavljanje sustava ne samo planiranja, nego i provedbe i izvješćivanja o provedbi strateških dokumenata.

Članovi Partnerskog vijeća usvojili su SWOT analizu, a do 30. srpnja 2015. godine imaju mogućnost da se pismeno očituju oko prijedloga ciljeva, prioriteta i mjera, te svoje primjedbe i prijedloge dostave u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja.

Na kraju je ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić prezentirala tijek aktivnosti na izradi Županijske razvojne strategije za razdoblje 2014.-2020. u narednom razdoblju s naglaskom dovršetka dokumenta do rujna ove godine, te njegovo razmatranje i donošenje od strane Županijske skupštine tijekom listopada ove godine.

IMG 0605

IMG 0622

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci