08 ruj 2014

ODRŽAN 22. JESENSKI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM U GUDOVCU

Na sajamskom prostoru u Gudovcu, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede u periodu od 05. do 07. rujna 2014. godine održan je 22. jesenski međunarodni bjelovarski sajam u sklopu kojeg se održao i 6. LoReko – sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma.

Sajam je u petak 5. rujna 2014. godine otvorio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, dok su se pozdravnim govorom prisutnima obratili direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec te Snježana Španjol, zamjenica ministra poljoprivrede.

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam najveća je sajamska priredba Bjelovarskog sajma i najveći hrvatski poljoprivredni sajam. Na oko 25.000 m² izložbenog prostora predstavilo se oko 500 izlagača iz 17 hrvatskih županija te 15 zemalja. Osim velike ponude poljoprivredne mehanizacije na jednom mjestu, sajam je ponudio i najveću specijaliziranu stočarsku priredbu u zemlji. U sklopu državne stočne izložbe predstavilo se ukupno 552 grla stoke razvrstane kroz 41 pasminu.

Posljednjih nekoliko godina naglasak sajamskog programa je na obrazovanju pa su i ove godine zainteresirani mogli sudjelovati na bogatom programu stručnih predavanja.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijska komora Koprivnica organizirali su zajednički nastup poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije, te su se na ukupno 60 m² zatvorenog i 58 m² vanjskog izlagačkog prostora svoje proizvode i usluge predstavili slijedeći poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke županije:

1. Udruga za kulturu i umjetnost „KOPRIVKOV SVIJET”, Koprivnica
2. MULTI NATURA j.d.o.o., Peteranec
3. AMMI-BELJE d.o.o., Sv. Ivan Žabno
4. BIO-PARTNER d.o.o., Koprivnica
5. ŠPORČIĆ – TRGOVINA I SERVIS, vl. Stjepan Šporčić, Sv. Ivan Žabno
6. SPOREDNO ZANIMANJE DAMIR JAGUŠIĆ, Koprivnica
7. S.K.I.M.T. d.o.o., Križevci
8. ZOO RIBOLOV j.d.o.o., Koprivnica
9. OPG PINTAR JOSIP, Đurđevac
10. MEHANIČKA RADIONICA PAVUNIĆ vl. Tihomir Pavunić, Prugovac
11. VIŠAK KOVINOOBRADA vl. Miljenko Višak umjesto BIIA vl. Ivan Bedeničec
Križevci
12. EMBER vl. Marko Solar, Koprivnica
13. OPG KRANJEC, Kloštar Podravski
14. OPG PENZAR-PETROVA ANETA, Đurđevac
15. OPG DAMIR MARKOV, Đurđevac
16. OPG HORVATIĆ ZDENKA, Cvetkovec
17. OPG PLATUŽIĆ, Križevci
18. CIKLAMA, Obrt za uzgoj cvijeća i povrća, trgovinu i usluge
vl. Mario Santor, Koprivnički Ivanec
19. FEROZ uzgoj voća, proizvodnja voćnih vina, vl. Darko Ivančan, Koprivnica
20. FUGGY krojački obrt, preslikavanje i štampanje šema, vl. Fugaj Mladen, Križevci
21. PRONIK j.d.o.o., Rakitnica
22. DOMAĆA RADINOST STANKIĆ FRANJO, Đurđevac
23. KARAS d.o.o., Kloštar Podravski

Za sve izlagače s područja Koprivničko-križevačke županije koji su izlagali na zajedničkom izlagačkom prostoru troškove izlaganja snosili su organizatori zajedničkog nastupa, a nastup na sajmu sufinancirao se sredstvima Ministarstva poduzetništva i obrta iz programa „PODUZETNIČKI IMPULS” Program poticanja poduzetništva i obrtništva za 2014. godinu.

140217-minpo

IMG 3446IMG 3427IMG 3429IMG 3435IMG 3444 copy

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci