26 kol 2014

ZAJEDNIČKI NASTUP VOĆARA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE NA 9. MEĐUNARODNOM VOĆARSKOM SAJMU U DONJEM KRALJEVCU

Ovogodišnji 9. po redu Međunarodni voćarski sajam održat će se 29. i 30. kolovoza 2014. godine na već tradicionalnoj lokaciji, u prostorima sportske dvorane u Donjem Kraljevcu.
Organizator sajma je Općina Donji Kraljevec, suorganizatori su Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Poljoprivredna savjetodavna služba, dok su pokrovitelji sajma Ministarstvo poljoprivrede i HGK Županijska komora Čakovec.

Sajam će u petak 29. kolovoza 2014. u 10 sati svečano otvoriti ministar poljoprivrede dipl ing. agr. Tihomir Jakovina.

Osim okruglog stola Hrvatske voćarske zajednice na temu: „Procjena berbe, problemi u voćarstvu u RH”, posjetitelji će moći prisustvovati i nizu stručnih predavanja na aktualne teme iz područja voćarstva, a teme ovogodišnjih stručnih predavanja koja će se održavati tijekom petka i subote su:

– Voćarstvo u programu ruralnog razvoja 2015.-2020.;
– Gnojidba voćaka
– Nove sorte i uzgoj lupinastih voćnih vrsta: orah, lijeska i kesten;
– Udruživanje i zajednički plasman na tržištu-primarni cilj proizvođača lješnjaka u budućnosti;
– Što treba znati kod gnojidbe nasada lijeske;
– Štetni organizmi lijeske – mogućnosti i ograničenja njihova suzbijanja;
– Isplativost uzgoja lijeske;
– Intenzivni uzgoj aronije;
– Zašto saditi aroniju.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i ove godine organizira zajednički nastup županijskih voćara na Međunarodnom voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu, te je za izlaganje na zajedničkom unutarnjem izlagačkom prostoru Koprivničko-križevačke županije ukupne površine 24 m² prijavljeno dvanaest izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete zajednički izlagački prostor Koprivničko-križevačke županije na ovogodišnjem međunarodnom voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu, kao i popratne sadržaje na temu voćarstva koji se održavaju u okviru sajma.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci