08 svi 2014

NAJAVA 18. POLJOPRIVREDNOG SAJMA DANI TRAVNJAKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Poljoprivredni sajam Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije održat će se 16. do 19. svibnja 2014. godine na već tradicionalnoj lokaciji na prostoru koprivničkog Sajmišta.

Ovogodišnji Dani travnjaka održat će se 18. godinu za redom u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Poljoprivredne savjetodavne službe, Srednje gospodarske škole Križevci, Hrvatske poljoprivredne agencije, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, HGK Županijske komore Koprivnice, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Na Danima travnjaka ove će se godine predstaviti izlagači poljoprivredne mehanizacije, sjemenske robe, zaštitnih sredstava, opreme i alata za poljoprivredu, autohtonih i tradicionalnih proizvoda od sira, meda, vina, prerađevina voća i povrća te izvornih suvenira i rukotvorina. Osim izložbeno prodajnog karaktera, Sajam će ponuditi mnoštvo edukativnog, zabavnog i kulturnog sadržaja.

Sajam započinje u petak 16. svibnja 2014. godine stručnim predavanjem na temu „Mjere ruralnog razvoja s primjerom dobre prakse” koje će se održati u prostoru Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Koprivnica.

Svečano otvorenje održat će se u subotu u 10,00 sati, nakon čega će uslijediti nagrađivanje najboljih poljoprivrednih proizvođača mlijeka i mesa te kulturno umjetnički program, nakon čega će članovi DVD-a Kunovec predstaviti mjere sprečavanja šteta od elementarnih nepogoda.

I ove će se godine održati tradicijski prikaz ručne košnje i natjecanje u ručnoj košnji, dok će učenici Srednje gospodarska škola na istom prostoru održati prezentaciju cijepljenja voćaka.
Posebno je zanimljiv kup mladih uzgajivača – Bambino kup koji se u okviru Dana travnjaka održava već tradicionalno, a na kojem će sudjelovati djeca koja će pokazati svoje vještine u vođenju teladi. Sudionici Bambino kupa bit će prigodno nagrađeni.

Tijekom subote i nedjelje u vremenu od 11,00 do 18,00 sati održavat će se konjički turnir, a u ponedjeljak 19. svibnja 2014. godine u 19,00 sati u prostoru kino dvorane, održat će se podjela uvjerenja za završno usavršavanje za pčelarstvo i projekcija dokumentarnog filma o pčelama.

Pozivamo sve zainteresirane poduzetnike da iskoriste mogućnost promidžbe na ovogodišnjim Danima travnjaka i prijave se za izlaganje svojih proizvoda i usluga.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci