13 svi 2019

ŽUPAN URUČIO NAGRADE NAJBOLJIM KOSCIMA

Dana 10. svibnja 2019. godine na koprivničkom Sajmištu održano je natjecanje u ručnoj košnji. Natjecanje je održano u ovom terminu, budući da je zbog loših vremenskih prilika na  23. Danima travnjaka Koprivničko-križevačke županije ono bilo odgođeno.

Deset kosaca natjecalo se u muškoj kategoriji te 7 u ženskoj kategoriji. Za dobru atmosferu pobrinula se kao i svake godine Udruga Zagoraca Podravine.

Podršku i puno uspjeha u natjecanju, svim natjecateljima pružili su župan Darko Koren te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, kao i svi predstavnici Koprivničko-križevačke županije i županijskih institucija.

U muškoj konkurenciji prvo je mjesto osvojio Milan Mojčec, drugo mjesto je osvojio Dragutin Grobenski a treće Stjepan Matoničkin. Nadica Kolenko, druga je bila Barica Forjan, a treća Dragana Grobenski. Uz čestitke priznanja i sponzorske pakete uručio im je župan pohvalivši ih na trudu i iskazanoj tehnici.

Ocjenjivačkim povjerenstvo predsjedala je dr.sc. Marcela Andreata-Koren, ostali članovi bili su Vlado Kušec, Zdravko Cvelber, Mateja Lončar i Darko Novotni, a sponzorske nagrade osigurali su Koprivničko-križevačka županija te tvrtke Syngenta i Schuman.

Na natjecanju u ručnoj košnji uz nagrađene još su sudjelovali: Zlatko Šestanj, Zlatko Barešić, Stjepan Veličan, Stjepan Krženjak, Mato Kuzminski, Siniša Rendulić, Franjo Grobenski, Branka Bukvić, Marija Ževnar, Jela Pintarek te Marija Halusek.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci