14 tra 2014

PODUZETNICI S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE NA 13. PO REDU SAJAMSKOJ PRIREDBI PROIZVODI HRVATSKOG SELA

Prošlog vikenda 11. do 13. travnja 2014. godine na prostoru jezera Bundek u Zagrebu održana je 13. po redu specijalizirana sajamska priredba Proizvodi hrvatskog sela.

Cilj sajma je njegovanje kulture i tradicije hrvatskog sela te pružanje mogućnosti malim gospodarstvima da promoviraju i prodaju svoje izvorne proizvode, koji su na tržištu teško dostupni.

Svečano otvorenje sajma održano je u subotu 12. travnja 2014. godine na kojem su se uvodno ispred organizatora obratili gospodin Damir Kovačić direktor tvrtke Agrarno savjetovanje d.o.o. i gospodin Milan Bandić gradonačelnik grada Zagreba koji je ujedno i svečano otvorio sajam, na kojem se ove godine predstavilo tristo osamdeset izlagača iz cijele Hrvatske.

Na specijaliziranoj sajamskoj priredbi, osim tradicionalne prodajne izložbe hrane, pića, rukotvorina i suvenira u subotu 12. travnja 2014. godine održana je i 8. izložba hrvatskih pasmina domaćih životinja, dok je u nedjelju 13. travnja 2014. godine održan 6. Bambino kup – natjecanje mladih uzgajivača teladi te izložba pasmina psa tornjaka i hrvatskog ovčara, koji su od strane posjetitelja sajma izazvali veliko zanimanje.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i ove godine je organizirala zajednički nastup izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije, na kojem se predstavilo tridesetak izlagača, uglavnom proizvođača suhomesnatih i mliječnih proizvoda, vina, povrća i cvijeća, drvenih suvenira i drugog.

Izlaganje na 13. po redu sajamskoj priredbi Proizvodi hrvatskog sela za izlagače s područja Koprivničko-križevačke županije je bilo besplatno, a troškove izložbenog prostora financirala je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

IMG 2691IMG 2692IMG 2693IMG 2694IMG 2698IMG 2699

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci